Cine este The Vision din Avengers: Age of Ultron ?

Complicata creatură își face debutul pe marile ecrane, jucând un rol-cheie

Avengers: Age of Ultron este deja pe marile ecrane și - odata cu el - personajul The Vision debutează în Marvel Cinematic Universe. Debutul său este un moment pe care fanii îl așteaptă de ceva timp, cu toate că personajul nu este unul dintre cele mai cunoscute. Iată o scurtă introducere asupra acestei creaturi complicate, așa cum este descris în comics.

Povestea

Ca si alte personaje Marvel Comics, The Vision are o istorie complicată, care a fost refacută și repovestită de mai multe ori. Apărea prima dată în numarul 57 din octombrie 1968 al Avengers, fiind produsul lui Ultron, robotul rebel care capătă conștiință și se revoltă împotriva creatorului său. Are culoarea roșie și superputeri, fiind considerat în universul Marvel un Synthezoid. Totuși, spre supriza lui Ultron, droidul nu este foarte coperant. Și chiar dacă, în cele din urmă, Ultron se impune și reușește să implanteze în The Vision un cristal care îi permite să îl controleze, droidul ramâne un personaj fascinant, în care latura umană luptă cu mașina: o șansă de a privi umanitatea dintr-o altă perspectivă, ca si roboții lui Isaac Asimov sau ca Data din Star Trek.

Numele

Cum a căpătat The Vision acest nume? Ultron a fost cel care i l-a dat, însă numai după ce Janet „Wasp" Van Dyne l-a descris drept „o viziune nepamânteasca, neomenească”, și așa i-a rămas numele. Putem spune că The Vision a început cu stângul, și într-adevar el este cel care îi atacă pe Răzbunători, numai pentru a fi el însuși doborât. Însă - în cele din urmă - cere să se alăture Avengerilor, fiind primit în rândurile lor pentru a deveni un aliat valoros, care va lupta și va câstiga împotriva lui Kang, lui Man-Ape, lui the Circus of Crime și Yellowjacket, eroul negativ care va aparea în Ant-Man de anul acesta, jucat de Corey Stoll.

Puteri de supererou

The Vision are în spate o gamă largă de puteri. Chiar dacă arată aproape ca un om, are un corp mult mai puternic și mai rezistent. Are, de asemenea, un creier computerizat care îl face extrem de inteligent, poate genera holograme, își poate modifica densitatea corpului, poate zbura și chiar controla energia soarelui pentru a transmite fluxuri de energie.

Povești de dragoste

Totuși, una dintre cele mai iconice aspecte ale poveștii lui Vision este iubirea cu Wanda Maximoff, alias Scarlet Witch. O relație care a început timid, dar care a continuat cu o căsătorie și cu o lună de miere în Polinezia, dar care a durat numai pâna când cristalul implantat de către Ultron a funcționat greșit iar Vision a atacat sistemele militare ale lumii. Iar copiii lor s-au dovedit a fi apropiați mai mult de demonul Mephisto.

O privire îndeaproape

Legat atât de Ultron, cât și de miliardarul Tony Stark (cel care îl creează în film, pentru că în benzile desenate este vorba de Hank Pym), The Vision este jucat de Paul Bettany, cel care pâna acum era vocea sarcastică a computerului J.A.R.V.I.S. al lui Stark.

„Vision este capabil să facă lucruri peste puterile umane și asta e minunat. Și descoperă asta tot timpul", își descrie Bettany personajul. Trebuie să ne așteptăm ca The Vision să joace un rol foarte important odată cu venirea lui Avengers: Infinity War în 2018.
   
  

Filme