De ce s-a temut, nu a scăpat! Cea mai traumatizantă experienţă a lui Jennifer Lawrence la filmările Jocurile Foamei 3

Actriţa cu Oscar a plâns înainte de filmare...

Cea mai traumatizantă experienţă pe care a avut-o Jennifer Lawrence pe platourile filmului The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, acum în cinematografele noastre, a fost înregistrarea unui cântec pentru a fi folosit într-un moment de încurajare a rebelilor.

Jennifer Lawrence a cântat fără dublaj, o experienţă care a înspăimântat-o, după cum relatează regizorul filmului, Francis Lawrence, citat de Vanity Fair. Regizorul nu i-a permis actriţei cu Oscar să mimeze, iar starul a plâns înainte de filmare... Jennifer ceruse ca spectatorii să audă vocea lui Lorde, iar ea să facă playback.

Spectatorii filmului Jocurile foamei: Revolta - Partea I vor vedea, însă, rezultatul pozitiv al acestor momente de chin: Lawrence cântă câteva strofe din The Hanging Tree, într-un moment creat pentru propaganda rebelilor. După cum promite Francis Lawrence, produsul final cu tente de blues, şi melodia semnată de The Lumineers este cu adevărat fascinant, mai ales că vine de la o actriţă a cărei voce sună ca o „Amy Winehouse fără talent muzical". Regizorul lui The Hunger Games a mai spus că Jennifer a avut pe platou un antrenor vocal, însă actriţa „nu a vrut să aibă de-a face cu un asemenea antrenament... Am fost îngrijorat, credeam că va trebui să edităm sunetul în post-producţie, însă totul a ieşit grozav".

Momentul interpretării cântecului „The Hanging Tree" de către Katniss Everdeen a fost resimţit ca fiind de umplutură în film, versurile neavând nicio legătură sau utilitate în econommia poveştii. Cei care au citit seria de romane The Hunger Games, însă, îşi vor aminti - urmărind filmul - că acest cântec l-a învăţat Katniss Everdeen de la tatăl ei, în copilărie. Mama ei a auzit-o cântându-l şi a văzut-o pe Katniss, alături de sora ei, Prim, făcând împreună laţuri din frânghie. Înspăimântată, doamna Everdeen a strigat la soţul ei, care le-a cerut celor două fete să uite versurile cântecului. După asta, Katniss a fugit în luncă sub un copac plângând. După moartea domnului Everdeen, lui Katniss i s-a întipărit cântecul în memorie. Pe când era mică ea nu înţelegea semnificaţia versurilor, însă în cele din urmă şi-a dat seama că e vorba despre un defunct care îşi cheamă iubita să fie împreună în moarte. Înainte ca mama ei să intervină şi să le-o interzică, Prim şi Katniss făceau coliere din frânghie, ca în cântec: sensul acestuia era că o viaţă de tortură nu merită trăită.

Într-un moment de revelaţie, Katniss înţelege pe viu sensul cântecului, adică faptul de a fi torturat de forţele Capitoliului este mai grav decât moartea. Katniss îi cântă acest cântec lui Pollux, lucru care îi aduce acestuia lacrimi în ochi. De-a lungul capitolului Mockingjay, cântectul acesta apare de mai multe ori.

Iată cântecul, aşa cum apare în film, cântat de Jennifer Lawrence.

Iată şi macabrul refren:

Are you, are you
Coming to the tree
Where the dead man called out
For his love to flee.
Strange things did happen here
No stranger would it seem
If we met up at midnight
In the hanging tree.

Filme