Despre vulnerabilitate, cu „The Rock”

Forţosul Dwayne Johnson, de văzut de vineri în blockbusterul San Andreas

Luna mai se termină în forţă cu jumătate din teritoriul Statele Unite distrus de un cutremur devastator. Dwayne Johnson interpretează rolul principal, cel al unui pilot de intervenţie care este gata de orice pentru a-şi salva fiica (Alexandra Daddario) şi fosta soţie (Carla Gugino), prinse şi ele de cataclism. Iată ce are de spus Johnson despre film şi despre cum s-a pregătit pentru rol.

Ce te-a atras la filmul Dezastrul din San Andreas?
Am considerat că este o bună ocazie să fac un „disaster movie” şi scenariul m-a cucerit după primele 30 de pagini. Dezastrul este redat la scară mare, dar prezentat din perspectiva unui bărbat care încearcă să îşi salveze fiica şi să îşi ţină familia în viaţă. Elementul uman mă emoţionează de fiecare dată şi este foarte convingător felul în care sentimentele sunt accentuate în film. Pentru mine a fost o experienţă impresionantă.

Îl interpretezi pe Ray, un pilot de intervenţie. Ce ţi-a plăcut la acest personaj?
Ray este un om deosebit, cu multe calităţi, care s-a străduit să împace viaţa de familie cu cea de pilot de elicopter. Ceea ce mi-a plăcut la Ray a fost faptul că îşi face treaba fără să se laude. E un om care tace şi face. M-am bucurat să interpretez un astfel de personaj într-un film de acţiune de asemenea dimensiuni.

Dar Ray are de trecut peste multe obstacole...
Da. Trece prin cel mai mare cutremur înregistrat vreodată în California, însă nimic nu îl poate împiedica să ajungă la fiica lui. În centrul misiunii sale se află relaţia dificilă cu fosta soţie, dar şi cu fiica sa care este prinsă printre dărâmături în San Francisco. Întreaga acţiune din film este văzută prin ochii lui şi a unui cercetător (Paul Giamatti) care investighează cutremurul.

Ray ar face orice pentru a-şi proteja familia. Este un concept cu care te identifici?
Fără îndoială. Nimic nu mi-ar putea sta în cale ca să-mi protejez familia şi pe cei iubiţi.

Cum te-ai pregătit pentru rol?
Am petrecut mult timp cu pompierii din L.A. şi cu piloţii de elicopter de intervenţie atunci când am filmat pe Coasta de Aur. Întotdeauna i-am privit pe cei care oferă primul ajutor drept eroi neaclamaţi şi oameni speciali. Atunci când toţi fug de pericol, ei se aruncă direct în calea lui.

Cu ce ai rămas după timpul petrecut cu aceşti profesionişti care îşi riscă viaţa în fiecare zi?
Pe lângă detaliile tehnice legate de felul în care sunt manevrate vehiculele, cel mai important este faptul că am rămas cu starea lor de spirit. Nu e vorba doar despre curaj, cât şi despre incredibila lor abilitate de a se detaşa de emoţii în faţa pericolului. Mi se pare că au un ADN special. Îi admir şi îi respect enorm.

Cum ţi s-a părut Carla Gugino care joacă rolul soţiei lui Ray?
Este pentru a treia oară când lucrăm împreună. Carla este unică fiindcă aduce multă greutate şi seriozitate personajului interpretat. Pune mult suflet în tot ce face şi nu am suficiente cuvinte frumoase să o descriu.

Cum crezi că s-a descurcat Alexandra Daddario în rolul lui Blake?
Alexandra nu este doar frumoasă, dar este şi foarte agreabilă. Mi se pare destul de greu să interpretezi un rol echilibrat în care vulnerabilitatea să fie completată de curaj şi isteţime. Alexandra s-a descurcat de minune. Spectatorii vor îndrăgi mult personajul ei.

De câtă acţiune ai avut parte în timpul filmărilor din Australia?
Foarte multă acţiune, însă diferită de celelalte filme făcute până acum. Deşi am o dublură foarte pricepută, mi-am dorit să fac chiar eu cascadoriile. Le-am trăit pe toate pe propria piele, deci a fost o nebunie din partea mea să le realizez până la capăt.

Deci cascadoriile pe care le-ai făcut nu sunt dublate de efecte vizuale computerizate?
Efectele vizuale au fost folosite doar pentru a lărgi cadrul filmat. Când apar pe o barcă în portul din San Francisco este pentru că am fost cu adevărat acolo. Mai mult decât atât, am construit o clădire de trei etaje la dimensiuni reale, pe care am scufundat-o ulterior într-un bazin uriaş.

La ce să ne aşteptăm de la Dezastrul din San Andreas?
Va fi o experienţă grozavă! Nu trebuie să îl rataţi în 3D!

Filme
Persoane