Documentarul Frații Dabija, la Montreal World Film Festival

Regizorul Cătălin Drăghici, împreună cu producătorul, Gabriela Suciu (foto), vor fi prezenți la festival pentru a prezenta filmul în perioada 27 august – 8 septembrie 2015 în Canada

Documentarul Frații Dabija, primul film documentar de lungmetraj al regizorului și producătorului Cătălin Drăghici, a fost selectat la Montreal World Film Festival 2015.

Realizat în regim independent, finanțat integral și produs de Dropia Film, producția urmărește întȃlnirea a trei frați, pentru o seară, în casa în care au crescut. Întâlnirea lor pare ceva obișnuit, dar timpul petrecut împreună dezvăluie relația defectă dintre ei. Cele trei personaje urmărite, se dovedesc incapabile de a lega o conversație, subiect comun pe care îl pot tatona înainte de a ajunge și aici la divergențe este aspectul fizic exterior. În spatele unor mici conversații triviale, întrerupte de sms-uri sau telefoane, descoperim că în spatele aerului de siguranță pe care fiecare îl afișează, a tatuajelor și a mușchilor bine dezvoltați, fiecare din ei are insecurități și probleme nerezolvate. Dacă în trei, legătura familială disfuncțională nu este atȃt de opresivă, cȃnd unul din ei trebuie să plece pentru a rezolva o urgență apărută, cei doi rămași la masa din bucătărie nu par să găsească un teren comun, iar probleme din copilărie și certuri neîncheiate ies la suprafață, pentru a le sublinia diferențele tipologice fundamentale.

Documentarul a fost selectat la Montreal World Film Festival 2015, și regizorul, împreună cu producătorul, Gabriela Suciu, vor fi prezenți la festival pentru a prezenta filmul în perioada 27 august – 8 septembrie 2015 în Canada.

Despre Montreal World Film Festival

Fondat în 1976 cu scopul de a încuraja diversitatea culturală și înțelegerea între națiuni, de a promova cinematografia actuală de pe toate continentele prin stimularea dezvoltării cinematografului de calitate, de a susține realizatori și opere inovatoare, de a încuraja și descoperi noi talente și de a facilita întȃlnirea între profesioniști din industrie din toate colțurile lumii. Montreal World Film Festival este singurul festival de film competitiv din America de Nord recunoscut de FIAPF (International Federation of Film Producers Associations).

Galerie poze