Jude Law, tânăr Papă într-un serial semnat de regizorul filmului cu Mădălina Ghenea, Youth

The Young Pope, o dramă în opt episoade în regia lui Paolo Sorrentino, îl are pe Jude Law în rolul principal, PIUS al XIII-lea

Actriţa laureată cu Oscar Diane Keaton se alătură lui Jude Law, de două ori nominalizat la Oscar, în The Young Pope, o dramă în opt episoade în regia lui Paolo Sorrentino, regizorul filmului premiat cu Oscar La grande bellezza/Marea frumuseţe (2013), precum şi al filmului Youth, nominalizat în acest an la Palme d’Or.

Keaton joacă rolul Sorei Mary, o călugăriță din SUA care trăieşte la Vatican. Jude Law joacă rolul principal, PIUS al XIII-lea, cunoscut anterior ca Lenny Belardo. Producția serialului este asigurată de Sky, HBO și Canal + şi va începe în această săptămână. Toate cele opt episoade vor fi regizat de Sorrentino, iar distribuţia celorlalte roluri va fi anunţată în curând.

The Young Pope spune povestea controversată a începuturilor pontificatului lui PIUS al XIII-lea, născut Lenny Belardo. Un personaj complex și tulburat, atât de conservator în alegerile sale încât frizează graniţa obscurantismului, dar plin de compasiune față de cei slabi și săraci. El este un om cu mare putere, care este încăpățânat de rezistent faţă de membrii Vaticanului, indiferent față de implicațiile autorităţii sale. În serial, Belardo se va confrunta cu pierderea celor apropiați lui și teama constantă de a fi abandonat, chiar şi de Dumnezeul lui. Cu toate acestea, el nu se teme să-şi asume misiunea milenară - aceea de a apăra acel Dumnezeu și lumea care Îl reprezintă.

Descriind serialul, Paolo Sorrentino a spus: „Semnele clare ale existenței lui Dumnezeu. Semnele clare ale absenței lui Dumnezeu. Cum credința poate fi căutată și pierdută. Măreția sfințeniei, atât de mare încât este greu de suportat, atunci când te lupţi cu ispitele și când tot ce poţi face este să cedezi acestor ispite. Lupta interioară dintre responsabilitatea uriașă a șefului Bisericii Catolice și suferinţele unui om simplu pe care soarta (sau Duhul Sfânt) l-a ales ca Pontif. În cele din urmă, cum să gestionezi și să manipulezi puterea într-un stat a cărui dogmă și imperativ moral este renunțarea la putere şi dragostea dezinteresată față de aproapele tău. Despre asta este vorba în The Young Pope”.

Serialul este produs Wildside, şi coprodus de Haut et Court TV şi MEDIAPRO. Producătorii executivi pentru Wildside sunt Lorenzo Mieli, Mario Gianani şi John Lyons. Producătorii executivi pentru Haut et Court TV sunt Caroline Benjo, Carole Scotta şi Simon Arnal. The Young Pope este o co-producție majoră pentru HBO și noua fuzionată Sky, reprezentând oportunitatea unică pentru aceste platforme de televiziune cu plată să ofere o creație comună de talie mondială.

Diane Keaton este o actriţă versatilă şi multipremiată, regizoare recunoscută, producătoare și autoare de cărţi bestseller. Ca actriță, printre filmele în care a jucat se numără Trilogia Naşul, Looking for Mr. Goodbar, Annie Hall, Baby Boom, Tatăl miresei și Clubul nevestelor părăsite. A primit un premiu Oscar pentru cea mai buna actriţă în Annie Hall și 3 nominalizări pentru „Ceva, ceva, tot o ieşi, Roşii și Camera lui Marvin.

Printre creditele regizorale ale lui Keaton se numără documentarul Heaven, filmele de lungmetraj Nişte unchi trăsniţi și Afurisitul de telefon!, episodul pilot pentru „Pasadena” și un episod din „China Beach”. Ca producător, a lucrat cu Gus Van Sant la filmul HBO Elefant, care a câștigat trofelu Palm d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Ea a jucat şi a fost producătorul executiv al filmului Lifetime TV, Mamă sub acoperire, pentru care a câştigat un Premiu Prism pentru interpretarea ei.

Scriitoare faimoasă, de două ori autoare de bestseller-uri pe lista New York Times, Keaton a publicat multe cărţi, printre care „Clown Paintings”, „Local News: Tabloid Pictures From The Los Angeles Herald Express 1936-1961”, „California Romantica”, „House”, amitirile emoţionante ale lui Keaton şi scrisoarea de dragoste către mama ei Dorothy, numită „Then Again” şu ultimul ei bestseller, „Let’s Just Say It Wasn’t Pretty”.

Filme
Persoane