Netflix
×
Utilizator
×

Nine Lives, porția de bună dispoziție a săptămânii

Comedia cu Kevin Spacey, Jennifer Garner și Christopher Walken are premiera vineri, 26 august pe marile noastre ecrane

Într-o săptămână în care violența extremă și actele vindicative sunt tema producțiilor noi aduse pe marile ecrane, iată că Nouă vieți, filmul de familie cu pisici, temperează lucrurile, ambalându-le într-o notă simpatică și amuzantă, vorbind despre un alt fel de act de răzbunare - destinul (Christopher Walken) îndrepată lucrurile, face dreptate familiei lui Tom Brand (Kevin Spacey), printr-o întâmplare... supranaturală.

Înstrăinat de fiica și soția lui pentru că tot timpul i-l acordă afacerii, miliardarul Tom Brand suferă un accident bizar ce-l face să se trezească prizonier în corpul unui motan.

Aglomerarea din săptămâna aceasta de filme în care, pe de o parte, cei răi își fac de cap pe marile ecrane, iar - pe de alta - Kevin Spacey se „zvârcolește” într-un trup de motan, ne face să ne gândim că - peste ani - iată că avatarul diavolului, Keyser Söze din Suspecți de serviciu, a fost pus în sfârșit cu... botul pe labe.

Nine Lives/Nouă vieţi e filmul săptămânii ce aduce buna dispoziție. Pe principiul bulgărelui de zăpadă, scenariștii aglomerează tot felul de situații care mai de care mai trăsnite provocate de premisa filmului: ce-ar fi dacă protagonistul, în cazul nostru Tom Brand (Kevin Spacey), ar fi „ferecat” în trupul unui patruped blănos? Pe de altă parte, viața văzută de la nivelul ochilor unui motan ar putea fi o idee bună, un exercițiu pe care să-l facem ca să ne mai scoată mintea din repetitivele chestii cotidiene care ne automatizează, transformându-ne în niște roboți.

Efortul scenaristic se oprește la imaginarea de situații provocate de premisă (a fi om în corp de felină), restul poveștii fiind un cadru schematic și clișeistic care să pună în lumină doar premisa.

Filmul oferă și câteva momente emoționante care ne vor pune pe gânduri dacă avem copii - cu privire la timpul pe care îl alocăm familiei și calitatea acestui timp pe care îl investim.

Filme
Persoane