Premierele săptămânii 22-28 iulie 2016

Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

O săptămână care nu-i poate decât entuziasma pe fanii genurilor SF şi comedie de acţiune, dar şi pe amatorii de cinema de festival. Iată mai jos informaţii despre cele trei premiere ale săptămânii, dar şi despre alte filme relevante pe care le-ai putea vedea weekend-ul acesta la cinema.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Star Trek. Dincolo de Infinit!
Spunem de la început că primele două părţi din noua trilogie Star Trek nu ne-au făcut deloc să avem aşteptări mari de la Dincolo de infinit. După ce a crescut alături de franciza Furios şi iute, regizorul taiwanez Justin Lin reuşeşte să resusciteze convingător seria relansată pe turaţie medie de J.J. Abrams şi oferă un film spectaculos din punct de vedere vizual (dacă ai în apropiere un ecran IMAX este o idee bună să vezi filmul acolo) şi convingător emoţional. Salvarea unei cercetătoare scăpate ca prin minune dintr-o nebuloasă necartografiată este debutul unei extraordinare aventuri pentru căpitanul Kirk (Chris Pine), comandantul Spock (Zachary Quinto) şi restul echipei Enterprise. Pe lângă discuţia relevantă despre terorism, Beyond vine cu unele dintre cele mai bune efecte speciale văzute în ultima vreme la cinema: noi ne-am uita la nesfârşit la baza stelară Yorktown, care duce trei trepte mai sus spectaculoasele imagini din Inception şi Elysium.

Detectivul, mafia şi cartoforul/Skiptrace
Într-o perioadă comediile de acţiune cu Jackie Chan în rolul principal erau unele dintre cele mai gustate premiere din cinematografele româneşti. Skiptrace ne permite să vedem dacă popularitatea actorului a rămas neştirbită: într-o reambalare a genului buddy cop folosit şi în seria Rush Hour, filmul mult-hulitului Renny Harlin (răspunzător de unul din cele mai mari eşecuri de casă din istorie, Cutthroat Island) ni-l arată pe Chan în rolul unui detectiv din Hong Kong care află că americanul Connor Watts (Johnny Knoxville) ar putea avea dovada necesară pentru a băga la zdup o dată pentru totdeauna un gangster extrem de puternic. Urmărit de mafioţi, improbabilul duo va trece printr-o mulţime de aventuri, aflându-se de mai multe ori pe marginea prăpastiei.

Francofonia
Lansat anul trecut în competiţia festivalului de la Veneţia, cel mai recent film al lui Alexander Sokurov este doar unul din titlurile relevante care pot fi văzute weekend-ul acesta pe ecrane (un alt exemplu ar fi Arabian Nights al lui Miguel Gomes). Francofonia meditează pe tema artei şi a artistului din perspectiva preluării Luvrului, unul dintre cele mai bogate muzee ale lumii, de către nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Comunicarea dintre Jacques Jaujard (Louis-Do de Lencquesaing), directorul muzeului, şi reprezentantul naziştilor, contele Franziskus Wolff Metternich (Benjamin Utzerath), va permite salvarea a mii de capodopere. Subiectul a fost tratat deja în mai multe documentare, Jaujard fiind tot mai des pomenit în ultima vreme ca erou absolut al războiului.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme