Premierele săptămânii 27 martie - 2 aprilie 2015

Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Şase filme ne aşteaptă weekendul acesta pe marile ecrane, iar oferta chiar că acoperă mai toate genurile şi categoriile de public. Avem film de acţiune, comedie ireverenţioasă, animaţie SF, dramă de familie, un film premiat la Cannes, dar şi un documentar despre istoria evreilor din România. Iată-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Get Hard/Mare şi tare
Popularitatea lui Will Ferrell şi tot mai apreciatul Kevin Hart ar putea transforma Get Hard în campionul de box office al săptămânii. Povestea îl are în centrul atenţiei pe egocentricul milionar James King, as al investiţiilor pe Wall Street, trimis la o periculoasă închisoare din cauza unor fraude. Speriat de faptul că nu va supravieţui printre criminali, James îl angajează pe Darnell, un bărbat de culoare, să îl pregătească pentru viaţa grea de după gratii. James este convins că Darnell, datorită culorii pielii sale, a petrecut ceva vreme la zdup, numai că adevărul este cu totul altul. Două lumi extrem de diferite se ciocnesc în timpul celor 30 de zile de pregătire şi amândoi bărbaţii vor avea ceva de învăţat din experienţă. Glumele ireverenţioase specifice filmelor lui Ferrell îşi fac şi aici simţită prezenţa. Dacă eşti fan al actorului, Get Hard va fi o idee bună de petrecere a timpului în acest weekend ploios.

Home/Acasă
Familiile ar putea fi atrase de această animaţie despre prietenie, cu însăşi soarta Pământului în joc. Când planeta este cucerită de Boov, o rasă extraterestră în căutarea unui nou cămin, rămâne doar pe umerii lui Tip, o fată plină de resurse, să încerce salvarea oamenilor. Împreună cu Oh, un Boov surghiunit de rasa lui, fata îşi va da seama curând că miza este mult mai mare decât se aştepta iniţial. Animaţia ar putea să-i cucerească pe cei mici cu povestea simplă şi culorile vii.

Big Game/Ţinta: Preşedintele
Samuel L. Jackson îl interpretează pe preşedintele Statelor Unite în acest film de acţiune atipic, realizat cu fonduri europene şi scris şi regizat de cineaşti finlandezi. Când avionul prezidenţial este atacat de terorişti deasupra Scandinaviei, iar preşedintele este catapultat într-o capsulă de salvare, supravieţuirea sa va depinde de întâlnirea cu micul Oskari, un puşti de 13 ani. Cu teroriştii pe urmele lor, neaşteptatul duo va avea de înfruntat multe primejdii.   

Weekendul mai vine cu Marussia, debutul în lungmetraj, în producţie franceză, al regizoarei românce Eva Pervolovici, despre o mama şi fiica ei de şase ani, care rătăcesc fără adăpost prin Paris. Mai putem vedea Tribul/The Tribe, extrem de lăudatul film premiat la Cannes al regizorului din Ucraina Miroslav Slaboshpitsky. Povestea se învârte în jurul lui Serghei, un adolescent surdo-mut ajuns într-un internat pentru tineri cu dizabilităţi, unde pricepe repede că pentru a rezista trebuie să se integreze în "trib", organizaţia infracţională a internatului. Mai putem vedea Aliyah DaDa, documentarul regizoarei Oana Giurgiu despre complicata relaţie dintre istoria României moderne şi viaţa comunităţii de evrei locale.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Filme