Primul trailer Ex-Machina, tulburător

În regia lui Alex Garland, cel care a realizat 28 Days Later şi Sunshine, filmul are deja un distribuitor în ţara noastră

Primul trailer Ex-Machina a fost dat publicităţii, iar ceea ce vedem ne intrigă şi atrage în acelaşi timp. Filmul, spun producătorii,  este o distopie despre inteligența artificială care ne spune că viitorul în care nu vom mai putea deosebi oamenii de roboți e foarte aproape!

Caleb (Domhnall Gleeson), un programator în vârstă de 24 de ani la cea mai importantă companie de Internet din lume, câştigă un concurs şi primeşte ca premiu o vacanţă de o săptămână la o cabană de la munte, proprietatea lui Nathan, misteriosul şef al companiei.

„Cred că roboţii au şanse mai bune pentru viitor decât noi” (Alex Garland, regizor)

Însă, odată ajuns acolo, el află că va trebui să ia parte la un straniu şi fascinant experiment: a interacţiona cu prima formă veritabilă de inteligenţă artificială din lume, găzduită în corpul artificial al unui femei-robot frumoase (imaginea lui Alicia Vikander).

Literatura SF şi filmele au mai explorat această premisă, punând accentul că omenirea ar risca distrugerea în mâinile unei rase de roboţi inteligentă, dar răuvoitoare. Totuşi, regizorul Alex Garland, insistă că Ex Machina are o altă abordare: „Simt, în mod straniu, empatie vizavi de roboţi”, explică el. „Cred că ei au şanse mai bune pentru viitor decât noi”. Pentru Oscar Isaac, care joacă rolul lui Nathan, filmul este o alegorie a existenţei umane. „Filmul mă aruncă în esenţa umanităţii mele, a ceea ce înseamnă să gândeşti şi să ai conştiinţă”.

Cu Dohmnall Gleeson, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno și Oscar Isaac, în regia lui Alex Garland, cel care a realizat 28 Days Later, filmul are deja un distribuitor în ţara noastră. Premiera în România se va anunța în curând.