Recomandări TV: povești inspirate din realitate și serial nou

The Impossible, cu Naomi Watts și Ewan McGregor, vineri, iar săptămâna începe pe micul ecran cu Fear the Walking Dead

Un nou început de săptămână vine cu o serie de recomandări din bogata ofertă a canalelor TV, dar și cu invitația de a consulta rubricile „Filme la TV” și „Seriale la TV”. Nu uitați că pe Cinemagia.ro găsiți și programul TV integral.

Serial nou. „Fear the Walking Dead”

luni, 31 august, ora 23.00, AMC

O epidemie misterioasă ameninţă să perturbe puţina stabilitate pe care au reusit să o formeze Madison Clark, o consilieră de orientare școlară şi profesorul de engleză Travis Manawa. Presiunea din fiecare zi de a încerca să aibă de-a face cu copiii rebeli, furioşi şi plini de resentimente, nu mai este la fel de importantă atunci când societatea începe să se prăbuşească, iar zorii apocalipsei zombi e la orizont.

Serial. „Hannibal”

luni, 31 august, ora 22.55, AXN

Se difuzează sezonul 3, cu Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne, Hugh Dancy.

Producţia AXN Hannibal prezintă momentul de dinainte de Tăcerea mieilor şi Red Dragon. Dr. Hannibal Lecter jucat de Mads Mikkelsen este un psihiatru genial angajat la FBI. Misiunea lui: să-l ajute pe înzestratul psiholog criminalist Will Graham (Hugh Dancy), care era chinuit de abilitatea sa de a pătrunde în gândurile criminalilor în serie. 

In memoriam Wes Craven. „Zbor de noapte”
joi, 3 septembrie, ora 00.15, pe Paramount Channel

Comedie. „Ziua Cârtiței”

joi, 3 septembrie, ora 20,  ProCinema

Considerată una dintre cele mai reușite și în același timp inovative comedii ale anilor 1990,  „Ziua Cârtiței” îi prilejuiește lui Bill Murray un rol de excepție. Murray este Phil, un prezentator meteo care lucrează la un post local de televiziune din Pennsylvania. Visul său este să ajungă o vedetă la un post național de televiziune și pentru a-l duce la îndeplinire este gata de orice sacrificiu și ... mârșăvie. Cinic, infatuat el îi tratează cu dispreț pe cei doi colaboratori ai săi: producătoarea Rita (Andie MacDowell) și operatorul Larry. În data de 2 februarie, 1992, cei trei sunt trimiși să relateze un eveniment special – „Ziua Cirtitei” - o festivitate ciudată care se ține anual în localitatea Punxsutawney unde locuitorii și turiștii vin pentru a fi martorii apariției ritualice a lui Phil. Acesta este numele unei cârtițe înzestrate cu puteri magice. Numai că ceva se întâmplă. O furtună de zăpada bulversează festivitatea, cârtița se retrage, iar echipa de la meteo este obligată să înnopteze în bizară localitate. Dimineața, Phil se trezește cu ... o zi în urmă.

In memoriam Wes Craven. „Zbor de noapte”
joi, 3 septembrie, ora 00.15
Regizorul Wes Craven, care este cunoscut pentru clasicele filme horror A Nightmare on Elm Street și producțiile Scream, s-a stins din viață duminică, 30 august. Joi putem vedea pe Paraomunt Channel „Red Eye”/„Zbor de noapte”. În acest flm, regizorul  a adoptat o metodă mai subtilă de a-și ține publicul cu sufletul la gură. „Acesta cu sigurană nu este un film de groază; este un thriller psihologic”, declara Wes Craven. „Nu este nimeni urmărit de un maniac cu un cuțit de macelar și nimeni nu poartă vreo mască – exceptând sensul de a se prezenta ca fiind ceva și apoi se preschimbă în cu totul altceva. Niciodată nu știi lângă cine te așezi în avion”.

Dramă inspirată din realitate.  „The Impossible”

vineri, 4 septembrie,  ora 20.30, Pro TV

Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) şi cei trei copii îşi încep vacanţa de iarnă în Thailanda, aşteptându-se la câteva zile de relaxare într-un paradis tropical. În dimineaţa zilei de 26 decembrie, în timp ce familia se afla la piscină, se aude un zgomot asurzitor. Imediat după aceea, un val uriaş se îndreaptă spre toţi cei de acolo.Faptele din Paradisul spulberat sunt prezentate într-o succesiune simplă şi crudă. Povestea a fost pusă pe hârtie de scenaristul lui The Orphanage, Sergio Sánchez, din relatările Mariei Belon.

Dramă după caz real. „The Pursuit of Happyness

vineri, 4 septembrie,  ora 22.45, Pro TV

Chris Gardner (Will Smith) este un familist care încearcă din răsputeri să supravieţuiască. Este acceptat ca stagiar la o prestigioasă firmă de agenţi de bursă şi, deşi nu este plătit, lucrează totuşi în speranţa că la sfârşitul stagiului va obţine o slujbă şi va avea parte de un viitor promiţător. Rămaşi fără niciun fel de protecţie financiară, Chris şi fiul său sunt în curând daţi afară din apartament şi obligaţi să doarmă în centre pentru cei fără adăpost, în staţii de autobuz, toalete sau oriunde pot găsi un refugiu în timpul nopţii. 

În ciuda necazurilor sale, Chris continuă să se achite de datoria sa de tată iubitor şi grijuliu, folosind afecţiunea şi încrederea pe care fiul său o are în el ca un stimulent pentru a depăşi obstacolele cu care se confruntă. Cu: Will Smith și Jaden Smith.

Film cu Charles Chaplin. The Tramp

duminică, 6 septembrie, 16.10, TVR 1

Charlie Chaplin, unul dintre cei mai îndrăgiţi comici din istoria cinematografiei, îl prezintă publicului pe simpaticul personaj al vagabondului Charlot. Charlot poartă mustaţă, o pereche largă de pantaloni, dar mai ales poartă cu mândrie embleme de respectabilitate: costum, melon, plastron, manşete. Spre hazul spectatorilor,  toate sunt ponosite! E fiinţa decisă să.... supraviețuiască! El e simbolul învigătorului sărman! 

 

 

Filme