Netflix
×
Utilizator
×

Recomandări TV. Toate genurile reprezentate în filmele săptămânii

Nu ezitați să accesați Rubrica „TV” pentru oferta completă a posturilor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Consultați programul TV, cu secțiune speciale pentru seriale.

Fantasy. Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător (2012)
Digi Film
Luni, 24 iulie, 20:00
Stilul filmului este în registrul întunecat, iar imaginea este pe măsură: nu e atât o poveste pentru copii din zilele noastre, cât mai degrabă un fantasy gen Stăpânul Inelelor, cu destulă acţiune, cu magie neagră şi cu victime. Charlize Theron arată ameninţător în rolul Reginei, iar Kristen Stewart (Twilight Saga) e Albă ca Zăpada. Regina cea rea îi dă poruncă vânătorului (Hemsworth) să o ducă pe Albă ca Zăpada (Stewart) în pădure pentru a o ucide, însă acesta devine, în loc de asasin, protectorul şi mentorul fetei în lupta ei împotriva Reginei celei rele (Theron).

Comedie romantică. E tare complicat! (2009)
Digi Film
Marţi, 25 iulie, 17:20
Jane Adler (Meryl Streep, de două ori distinsă cu premiul Oscar) este mamă a trei copii mari, care are un restaurant și o patiserie în Santa Barbara. După zece ani de la divorț, Jane a reușit să aibă o relație de amiciție cu fostul ei soț, Jake (Alec Baldwin), avocat de meserie. Când Jane și Jake se regăsesc în afara orașului, la ceremonia de absolvire a fiului lor, situația începe să devină complicată.
 
Depănarea amintirilor nostime din cei 19 ani de căsnicie... se transformă într-o aventură furtunoasă. Dar, ce te faci acum, că Jake e recăsătorit cu mult mai tanăra Agness (Lake Bell)! Cu alte cuvinte, Jane devine „cealaltă femeie”.
 
Prins în mijlocul acestei romanțe reînnoite este și Adam (Steve Martin) un arhitect angajat de Jane să-i renoveze și să-i reinventeze bucătăria. Divorțat, de asemenea, Adam se indrăgostește de Jane, dar realizează curând că e prins într-un curios triunghi al dragostei.

Aventuri. King Kong (2005)
Diva
Miercuri, 26 iulie, ora 21:00
Cu maturitatea de realizator de filme, dobândită odată cu realizarea trilogiei Lord of the Rings, Peter Jackson era pregătit acum să atace King Kong și să combine realitatea cu fantasticul în versiunea proprie a filmului. „King Kong-ul original din 1933 este filmul meu preferat al tuturor timpurilor. Cred că din acest motiv mi-am dorit să-l refac, că un fân care vrea să vadă o versiune realizată cu tehnologia avansată actuală a acestei povești minunate", spune Jackson.
 
Decizia lui Jackson de a menține acțiunea în perioada de timp inițială-Criza din 1933-a fost una simplă bazată pe două motive: „Mi-am dorit un climat propice filmului-care se referă evident la scenă memorabilă a biplanurilor ce-l atacă pe Kong din vârful Empire State Building-lucru ce nu s-ar justifica în periaoada modernă din zilele de azi.
 
Acesta lume a anului 1933 în New York este de asemenea semnificativă pentru personajul feminin cental al acestei povești, Ann Darrow. Ca actriță de varietăți, Ann își câștiga existența făcându-I pe oameni să radă-prin cântece, pamfleturi și umor fizic. Cu toată că persoană de pe scenă este una veselă, viață ei din afara teatrului este plină de griji și puțin voioasă.Tristețea inerentă a personajului este palpabilă-într-un fel, imaginea ei este oglindită de Marea Criză ce are loc în jurul ei. Într-o zi ducându-se la muncă, găsește teatrul închis, iar locul ei de muncă nu mai există. Această este situația disperată care o trimite pe străzii unde îl întâlnește pe Denham, care o convinge să se îmbarce pe vasul Venture.   

Dramă. Amurgul/Evening (2007)
TV1000
Joi, 27 Iul 12:35
Un film emoționant, despre șansa de a atinge fericirea, dar cu toate astea, de a nu a ajunge niciodată la ea, în forma la care am visat. Cele mai mari actrițe ale timpurilor noastre, printre care Vanessa Redgrave, Meryl Streep, Toni Collette, Claire Danes, Natasha Richardson și Glenn Close, se întâlnesc în distrubuția acestei povești romantice.
 
Ann Lord le dezvăluie fiicelor ei – Constance, o mamă și soție fericită, și Nina, o femeie singură și neliniștită – un secret păstrat mult timp: acum o jumătate de secol Ann a iubit un bărbat care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Crimă. Murdărie/Filth (2013)
FilmCafe
Vineri, 28 iulie, 23:55
Prima ecranizare după Irvine Welsh post-Trainspotting, care dărâmă cam tot ce mai era de dărâmat în materie de tabu-uri şi ordine - morală, corporală, poliţienească. Foarte probabil, rolul carierei pentru James McAvoy, premiat în 2013 la British Independent Film Awards.

Bruce Robertson (James McAvoy) e un polițist fanatic și corupt, care e pe punctul de a obține o promovare și nu va lăsa nimic să-i stea în cale. I se dă cazul unei crime brutale și presiunea pe care o simte să găsească făptașul e mare fiindcă are colegi competitivi, care ar dori să-i fure promovarea, printre care Ray Lennox.

În loc să-i dea bice în rezolvarea crimei, Bruce se preocupă cu împroșcarea colegilor cu noroi și cu uneltiri prin care să-i întoarcă pe unii împotriva altora și, astfel, să-i țină departe de promovarea lui. Bruce seduce neveste de-ale colegilor sau le dă în vileag secretele compromițătoare. Nimic nu e indecent pentru el.

Thriller SF.  The Chronicles of Riddick (2004)
TNT
Sâmbătă, 29 iulie, ora 22:00
Planetele cad una după alta sub stăpânirea Necromogerilor - războinici cuceritori care oferă lumii întregi o alegere simplă - să se convertească sau să moară. Aceia care refuză regulile impuse de ei speră în zadar că cineva sau ceva va încetini creșterea Imperiului Necro.

Rebeli există, dar au viață scurtă, iar salvatorii sunt în număr foarte redus. Când lucrurile merg prost, supraviețuitorii se agață de orice - mituri , profeții, speranțe deșarte cum ar fi existența unor eroi izbăvitori. Dar binele nu este întotdeauna antidotul răului, iar legendele pot fi greșite. Uneori antidotul răului este ceva și mai rău. Ca urmare, un exilat de tristă amintire este solicitat să intre în luptă. El este Riddick (Vin Diesel) un tip căruia nu-i pasa cine stăpânește Universul atât timp cât este lăsat în pace. El locuiește de 5 ani pe o planetă din sistemul Taurus, planetă uitată de Dumnezeu. Aici s-a refugiat și de atunci nu s-a mai uitat înapoi. Majoritatea timpului și-o petrece ajutând mercenarii să evadeze și să-i devină astfel aliați.

Pentru el totul este neinteresant, orice s-ar întâmpla, apocalipsă sau pace, tot ceea ce-l preocupă este să-și salveze pielea. Dacă procedezi la fel, ești prietenul lui.

Curând, însă, ceva se schimbă radical pentru Riddick.

Comedie. Taxi
Canalul AMC
Duminică, 30 iulie, 12:45
Cu scenariul semnat de Luc Besson (acum în cinematografe cu Valerian și orașul celor o mie de planete), Taxi se difuzează duminică.
 Daniel, fostul băiat cu pizza, este acum taximetrist... cam vitezoman. Mașina lui este foarte puternică și cînd trezește caii putere de sub capota mașinii lui, nici măcar radarele poliției nu îl mai interceptează.
 
 Din păcate, cînd îl întîlnește pe Emilien, un ofițer de poliție care tocmai picase testul de conducere pentru a opta oară, Daniel se vede nevoit să accepte aranjamentul pe care i-l propune polițistul care îi permite să-și păstreze taxiul. Emilien are nevoie de ajutorul său pentru a prinde o bandă de răufăcători care tot goleau seifurile băncilor din oraș, imbarcindu-se apoi în mașini foarte puternice.

Filme
Persoane