The Force Awakens, o întoarcere la luptele brutale cu săbii laser din primele Star Wars

Star Wars: The Force Awakens intră în cinematografele noastre pe 18 decembrie

Pe măsură ce Star Wars: Episodul 7 se apropie cu pași repezi, Lucasfilm dă publicității tot mai multe despre așteptatul film. Cinemagia pune la dispoziția cititorilor bilete online la Star Wars: The Force Awakens!

După trei ani lungi de așteptare, întoarcerea într-o galaxie foarte, foarte îndepărtată aproape a devenit o realitate. Avem motive să credem că nimeni nu se bucură mai mult decât co-scenaristul/regizor J.J. Abrams. Primele trailere date publicității au arătat că Abrams a reușit cu succes să surprindă spiritul trilogiei clasice, însă aceasta nu a fost singura sursă de inspirație. Într-un interviu cu Empire, Abrams a dezvăluit că în cercetările pe care le-a făcut anterior producției, a fost influențat de către anumite surse, citând westernurile lui John Ford, High and Low de Kurosawa și filmele lui Terrence Mallick. Toate filmele menționate mai sus au un numitor comun: stilul vizual frust, și aerul „less-is-more” al originalelor.

Ținând cont că filmele în general se adresează mai mult laturii vizuale, este de înțeles că imaginea și lumina pot exprima atât de multe despre personaje și situații încât pot deveni instrumente mult mai eficiente decât dialogul. Iată deci o direcție lăudabilă în care Abrams și-a îndreptat stilul.

Abrams a spus câteva cuvinte și despre luptele cu săbiile laser, despre care în filmele trecute s-a spus că sunt prea coregrafiate. Acum, susține regizorul, s-a căutat întoarcerea la esențe: „Am căutat ceva mult mai primitiv, mai agresiv și mai dur, o întoarcere la luptele acelea brutale cu săbii laser din primele Star Wars”. Duelurile din trilogia clasică erau atât de captivante datorită modului în care transmiteau imaginea laturii interioare a personajelor, aruncând o privire asupra psihologiei lor. Există o așteptare ca Abrams să fi introdus și acest aspect în The Force Awakens, astfel încât luptele cu săbii să nu fie doar scene spectaculoase, ci elemente narative. Iată, așadar, mai multe metode de a da „fiori” noilor generații.

Noile planete din Star Wars: The Force Awakens

Alături de planetele deja cunoscute, Tatooine, Endor, Naboo și de Jakku, planeta deșert, vin Takodana, D Qar și Hosnian Prime, scrie publicația Empire, despre care încă se știu puține lucruri. Despre Takodana se crede, dacă ar fi să dăm crezare jocurilor Lego, că ar fi locul unei bătălii importante, iar despre D Qar se zice că ar fi o bază a rezistenței. Hosnian Prime? Deocamdată un mister.

Tot pe acolo, stând la pândă în colțurile întunecate ale galaxiei, evoluează Starkiller Base, bârlogul Primului Ordin. E plasată undeva în Zonele Întunecate, dar nu este exclus să își facă apariția la momentul unei bătălii majore. Star Wars: The Force Awakens va avea premiera în țara noastră pe 18 decembrie. În noua serie vor apărea Daisy Ridley, John Boyega, Domhnall Gleeson, Andy Serkis, Gwendoline Christie alături de veteranii Carrie Fisher, Mark Hamill, Harrison Ford, Peter Mayhew și Anthony Daniels, într-una dintre cele mai așteptate premiere din ultima vreme.

Filme