Biografie

Alfre Woodard insufleteste pe mama clanului de lemuri, cea care il invata pe Aladar valorile bunatatii si ale lucrului in grup.

"Sa vad cum filmul lua nastere a fost o experienta magica", spune Woodard. "Cand am facut pentru prima oara turul studioului de animatie am fost complet uimita. Tehnologia este remarcabila si permite animatorilor sa creeze ceva minunat".

"Plio este un personaj foarte mamos", explica ea. "As vrea sa cred ca are ceea ce este mai bun dintre calitatile de mama. Ea are grija de afaceri. Poate sa aiba grija de nevoile a nenumarati oameni in acelasi timp si considera ca aceste nevoi sunt si ale ei. Lemurii obisnuiesc sa traiasca ca o comunitate si Plio il invata pe Aladar toate acestea".

"Copiilor mei le plac foarte mult dinozaurii. Cu rolul meu din acest film cred ca i-am impresionat pentru prima data in cariera si de abia astept ca ei sa il vada. Mie nu mi-au placut niciodata foarte mult dinozaurii. Dar cu acest film am simtit ca am pasit inapoi in timp si, privind animatia, am devenit o fiinta-dinozaur".

Actrita a castigat de 3 ori premiul Emmy si cel mai recent film in care a jucat este "Mumford".

Alte filme in care a jucat: "Down in the Delta" (alaturi de Wesley Snipes), "Miss Ever's Boys" (pentru HBO), "The Member of the Wedding" (televiziune), "Star Trek: First Contact", "Primal Fear", "How to Make an American Quilt", "Crooklyn", "Gulliver's Travels" (televiziune), "The Piano Lesson", "Cross Creek".