Biografie

Angela Evelyn Bassett s-a nascut pe data de 16 August 1958 in New York, dar mai apoi s-a mutat in St. Petersburg, Florida. Ea impreuna cu sora sa D'nette au fost crescute de catre o angajata a statului pe nume Betty. O data cu cresterea interesului pentru divertisment, ea si sora sa au inceput inceput sa citeasca poezii sau cantau melodii celebre familiei acestora. La liceul Boca Ciega, Bassett era majoreta, era inscrisa in cor si participa si la dezbaterea problemelor.

Ea a urmat cursurile universitatii Yale, unde si-a primit licenta in Studii Afro-Americane, in anul 1980. In anul 1983 a primit o diploma din partea clubului de drame, pentru Specialista in Arte. La Yale, Bassett l-a cunoscut si pe viitorul ei sot, Courtney B. Vance, un absolvent al scolii de drama din anul 1986. Dupa ce a absolvit, ea a lucrat ca receptionara la un salon de infrumusetare.

Dupa scurt timp a inceput sa-si caute un loc de munca in domeniul actoriei, in teatrul din New York. Una din primele aparitii ale sale pe scenele din New York a fost in anul 1985, cand a aparut in Teatrul Second Stage, in piesa lui J. E. Franklin, Black Girl. De-asemenea a mai aparut in doua piese de-ale lui August Wilson, in cadrul teatrului Yale Repertory, sub tutela instructorului sau Lloyd Richards.

Bassett este o persoana retrasa, careia nu ii place sa vorbeasca despre viata ei personala. Este de-asemenea o persoana credincioasa, participa la slujbele Bisericii West Angeles Church Of God in Christ, din Los Angeles, alaturi de colegul de breasla Denzel Washington. Angela este casatorita cu Courtney B. Vance din anul 1997. Cei doi au impreuna un fiu, Slater Josiah, si o fiica, Bronwyn Golden, nascuti pe data de 27 Ianuarie 2006. Bassett este ambasador al bunavointei pentru UNICEF.

Angela Bassett a fost recompensată cu o stea pentru activitatea sa din filme, situată în partea de sud, aria 7000, pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood.