Biografie

ASHLEY TISDALE a devenit rapid una dintre cele mai strălucite talente de la Hollywood atât pe ecran, cât și la televiziune. Cel mai cunoscută pentru rolul lui Sharpay Evans din serialul "High School Musical", Tisdale a jucat cu Zac Efron în filmul muzical original "High School Musical", regizat și coregrafiat de Kenny Ortega. Filmul a avut premiera în ianuarie 2006 și a fost cel mai bine cotat serial de televiziune din istoria Canalului Disney.

Meritele sale actoricești includ, de asemenea, un rol în filmul artistic "Donnie Darko" cu Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal și James Duval. A apărut regulat în "Nathan’s Choice", "Mayor of Oyster Bay" și "The Howie Mandel Pilot", și a avut roluri recurente în "The George Lopez Show", "Still Standing" și "The Hughleys." Aparițiile speciale includ "Grounded for Life", "Strong Medicine", "Boston Public", "Seventh Heaven", "Malcolm in the Middle", "Charmed", "Hannah Montana", "Once and Again" și "Saturday Night Live'' . Este vocea lui Candice Flynn in seria animata ,,Phineas si Ferb''.

Ashley si-a construit o cariera solo si a lansat albumul ei de debut Headstrong in 6 februarie 2007. Albumul a debutat pe locul 5 in topul Billboard 200 acesta fiind vandut in peste 64,000 de exemplare in prima saptamana.

Primul ei rol important l-a avut în 2005 când a interpretat rolul Maddie Fitzpatrick în serialul Disney, "The Suite Life of Zack and Cody". Pe plan muzical, artista a debutat simultan cu două piese, "What I've Been Looking For" și "Bop to the Top", devenind prima cântăreață care la debut a avut două piese în Billboard Hot 100. IIn 2011 a jucat in filmul Sharpay's Fabulous Adventure (Minunanta Aventura A Lui Sharpay), revenind in rolul care a facut-o celebra, cel a lui Sharpay Evans din "High School Musical".