Biografie

Calista Kay Flockhart (nascuta pe 11 noiembrie, 1964) este o actrita americana, distribuita in principal, in roluri de televiziune. Este cunoscuta pentru rolul din serialul Ally McBeal (1997-2002). In prezent, joaca rolul fiicei actritei Sally Field, in drama Brothers & Sisters , serial difuzat de canalul ABC din Statele Unite ale Americii.

Flockhart s-a nascut in orasul Freeport, din statul Illinois, fiica lui Kay, profesoara de engleza si a lui Ronald Flockhart, executiv pentru compania Kraft Foods. Calista este de origine greaca, engleza, irlandeza si italiana. Actrita are un frate mai mare, Gary. Mama ei si-a inversat propriul nume si i l-a atribuit fiicei sale, numind-o Calista Kay (numele Calista vine din cuvantul grec "kallista" si inseamna "cea mai frumoasa"). Deoarece slujba tatalui ei ii forta sa se mute dintr-un stat in altul, Calista a locuit in Illinois, Iowa, Minnesota, New York si New Jersey.

Cand era mica, a scris o piesa de teatru intitulata Toyland pe care a pus-o in scena in fata familiei, la cina. Calista Flockhart a urmat cursurile liceului "Shawnee" din Medford Township, New Jersey. Dupa ce a absolvit in anul 1983, Calista a urmat cursurile Scolii de arta "Mason Gross". Acolo, avea cursuri competitive, pe durata a 12 ore. In al doilea an de facultate, Flockhart a intalnit-o pe actrita Jane Krakowski, prietena cea mai buna a colegei ei de camera. Cu aceasta avea sa lucreze pentru serialul Ally McBeal.

Capacitatea Calistei in domeniul actoriei a fost recunoscuta atunci cand William Esper (regizorul teatrului Mason Gross si profesorul de actorie al Calistei) a facut o exceptie de la regula, lasand-o pe aceasta sa joace pe scena. Desi acesta este un privilegiu pentru studentii din anii terminali, Flockart a jucat in productia lui William Inge,Picnic. Calista si-a luat licenta in teatru, in anul 1988, fiind una din putinii studenti care au absolvit magna cum laude. Aceasta a aparut pe peretele dedicat studentilor exceptionali al facultatii, in mai 2003. Dupa absolvire, Calista s-a mutat in New York City unde a ramas pana in anul 1997, locuind impreuna cu alte trei fete, intr-un apartament de doua camere, lucrand ca ospatar si instructor de aerobic, dar luand parte si la diverse auditii.

Calista Flockhart este in prezent purtatoarea de cuvant a organizatiei "Pace in loc de violenta". Este partenera lui Harrison Ford si are un copil, Liam, pe care l-a adoptat in anul 2001. In anul 2008, si-a petrecut vara in Alaska alaturi de cei doi.