Biografie

Nascuta pe 19 noiembrie 1967 in Brasov, actrita de teatru, film, film Tv., realizatoare emisiuni Tv. si traducatoare , mostenind talentul artistic al tatalui ei (absolvent de seminar cu voce de tenor) si frumusetea mamei ei, cu ochii ei de un albastru intens, si-a dorit inca de la trei ani sa devina actrita, participand cu "mici recitaluri" si spunand poezii in fata elevilor din clasa mamei ei.

La varsta adolescentei, era o fire singuratica, citea mult, s-a inscris la un club SF, scria poezii si a urmat Scoala populara de Arta. Desi mama sa, profesoara dorea ca macar una din cele doua fiice, (are o sora Camelia) sa-i urmeze cariera si sa dea la Filologie, Catalina s-a ambitionat si a dat doi ani la rand examen la IATC.

A urmat in perioada 1987 – 1991, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru, Sectia Actorie, clasa prof. Sanda Manu si in anul IV i-a devenit sotie celebrului actor Florin Zamfirescu cu care s-a casatorit pe 27 iulie 1991( ea nu implinise 24 de ani iar el avea deja 42) si a devenit mama vitrega a copiilor acestuia,actrita Stefana Samfira (" Iubirea ca-n filme ") si Vlad Zamfirescu ( Luca din " Inima de tigan") cu care este buna prietena.

In teatru, in prezent joaca la Teatrul Odeon poate fi urmarita printre altele in " Aventurile lui Habarnam" dupa Nikolai Nosov, regia Alexandru Dabija, Veronika in " Veronika se hotaraste sa moara", dramatizare de Gelu Colceag si George Banica dupa romanul omonim de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag etc.

Din 1988 pana-n 2002 a fost prezentatoare si realizator de emisiuni la postul ACASA

Margrit din "Si totul era nimic "/2006, Elvira Varga din filmul Tv "Iubire ca in filme" , Ana din "California Dreamin' (Nesfarsit)"personajul principal al serialului „Vointa de femeie“, difuzat de Kanal D. Aceasta apare în doua ipostaze complet diferite si surprinzătoare. „Transformarea este imensă... două personalități foarte diferite (Ana/Roxana), o trecere spectaculoasă de la femeia de casă, dedicată soțului și familiei, la femeia sexy, puternică, sigură pe ea“, povesteste actrita pe scurt despre noua provocare. regizat de regretatul Cristian Nemescu (Un Certain Regard Award, Golden Iris, Grand Prix )/2007 turneaza cel mai recent rol in film, fiind

Scriitoare si traducatoare , a tradus recent romanul MOSTENITORII de Harold Robbins, asculta muzica simfonica alaturi de sotul sau in casa de la Mogosoaia, regreta ca nu a facut un copil si-si revarsa intreaga dragoste nepoteilor ( Fiului Cameliei - Alexandru Iulian de 9 ani) si celor doi copii ai Stefanei.