Biografie

Claude Brasseur s-a născut la data de 15.06.1936, în Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine, Franța, sub numele de Claude Espinasse. Acest actor francez este fiul actorului Pierre Brasseur și al actriței Odette Joyeux.

A lucrat cu regizori celebri: Marcel Carne, Roger Vadim, Jean- Luc Godard, Costa-Gavras, Francois Truffaut, Claude Pinoteau, Philippe de Broca etc.

S-a remarcat în filmele: Germinal, Un om cu idei, Barocco, Dragoste la inaltime-Premiul Cesar, Banii altora, Războiul polițiștilor- Premiul Cesar, O afacere încurcată, Viciul și crima. A jucat tipi duri în filme franceze, a rămas bine cunoscut pentru rolul său din 1971, Vidocq, creierul parizian criminal devenit polițist. A fost parașutist, membru al echipei franceze de bob în anii 1960 și, de asemenea, un concurent câștigător al raliului Paris-Dakar, în calitate de copilot al lui Jacky Ickx. A câștigat Raliul Paris-Dakar în 1983.  

În plan personal, a fost căsătorit cu Peggy Roche, în anii 1960; au divorțat; cu Michèle Cambon, din 1970 până în 2020, la moartea lui; au un copil, Alexandre Brasseur. Actorul a încetat din viață la data de 22.12. 2020 la Paris, Franța.