Biografie

Actrita Elizabeth Banks, nascuta Elizabeth Mitchell pe data de 10 februarie 1974, este originara din Pittsfield, un mic oras in Berkshires in Western Massachusetts linga granita cu statul New York. Elizabeth spune ca in tinerete ea era vazuta ca fiind o "fata de treaba", si a fost nominalizata chiar la titlul de "Regina recoltei" ("Harvest Queen").

Banks a plecat din statul natal, urmind cursurile Universitatii din Pennsylvania, universitate pe care a terminat-o cu "Magna cum Laude", apoi continuind cu un Program de pregatire avansata la prestigiosul Consevator American de Teatru din San Francisco, pe care l-a absolvit in 1998. Dupa aceea ea s-a mutat la New York unde a inceput sa joace in piese de teatru si totodata sa obtina primele sale roluri in filme, roluri mici precum si aparitii ca "guest-star" in seriale TV precum "Stagiarii" ("Scrubs").

In dorinta ei de a juca in filme pentru marele ecran, in roluri mai substantiale, Banks s-a mutat la Los Angeles si rolurile secundare au inceput sa apara, dar i-au cerut sa isi scimbe numele deoarece Elizabeth Mitchell (Juliet Burke, din serialul TV "Lost") era deja numele unei actrite consacrate. Primul sau succes a aparut odata cu scurta aparitie in rolul "Betty Brant", secretara mogulului de presa din "Spider-Man" (2002).

In acelasi an ea a mai jucat roluri mici in productii precum "Swept Away" (2002), "Catch Me If You Can" (2002). Dar mai multa recunoastere din partea criticilor a venit in urma rolului din "Seabiscuit" (2003), in care Banks a fermecat audienta in rolul sotiei proprietarului lui Seabiscuit, Charles Howard. Banks reusind sa capitalizeze aceste mici succese in roluri principale in productii precum "The Baxter" (2005) si "Slither"(2006).

Banks s-a maritat cu iubitul sau din colegiu Max Handelman in 2003.