Biografie

ELIZABETH REASER s-a impus cu repeziciune drept una dintre cele mai promițătoare actrițe de la Hollywood datorită talentului ei natural, prezenței distinse și a energiei inepuizabile. Reaser a fost nominalizată în 2007 la Premiile Independent Spirit, la categoria ,,Cea mai bună actriță", pentru rolul din drama Sweet Land, și a primit o nominalizare la Premiile Emmy pentru apariția ca Ava, în Grey's Anatomy/ Anatomia lui Grey, împărțind o nominalizare la Premiile SAG cu partenerii de platou, la categoria ,,Cea mai bună distribuție".

A fost văzută de curând la televizor în rolul principal al Bellei Bloom în serialul de succes, marca CBS, The Ex List. În lungmetraje, a fost mama clanului Cullen , în filmul de succes Twilight/ Amurg. Reaser va putea fi văzută în continuare în filmul lui Peter Callahan Against the Current, alături de Joseph Fiennes și de Justin Kirk.

Sweet Land, în regia lui AN Selim, spune povestea unei femei pe nume Inge (Reaser), care călătorește din Norvegia în Minnesota, în anii '20, pentru a-l întâlni pe bărbatul care este sortit să-i fie soț. Revista Variety a descris interpretarea ei ca fiind ,,o întruchipare a forței, a umorului și a senzualității", iar The Los Angeles Times a scris ca ,,puține actrițe domină camera cu atâta autoritate ca Reaser în acest film."

Filmografia ei mai include filmul Mariei Maggenti Puccini for Beginners/ Puccini pentru începători, care a fost selectată pentru a intra în competiție la ediția din anul 2006 a Festivalului de Film Sundance și care a deschis ediția din 2006 a Festivalului Outfest Film; filmul lui Ed Burns Purple Violets, alături de Debra Messing, Selma Blair, Burns și Donal Logue; The Family Stone/ Familia Stone; filmul lui Marc Forster Stay/ Rămâi cu noi; The Believer, alături de Ryan Gosling; Mind the Gap/ Risc pentru viață; Shut up and Sing și 13 Conversations about One Thing/ 13 conversații despre fericire.

Producțiile de televiziune la care a participat includ drama Saved, alături de Tom Everett Scott, și apariții în serialele Law & Order: Criminal Intent și The Sopranos/ Clanul Soprano.

Reaser a urmat cursurile Școlii Julliard. În prezent, își petrece timpul atât în New York cât și în Los Angeles.