Biografie

Emilie de Ravin s-a nascut pe 27 decembrie 1981, in Mount Eliza, Victoria, Australia. Are doua surori mai in virsta. Strastrabunicii ei erau francezi. A studiat balet de la varsta de noua ani, la scoala de balet Christa Cameron, din Melbourne. La varsta de 15 ani a fost admisa in celebra si extrem de pretentioasa Scoala australiana de Balet, si, odata ajunsa acolo, a aparut in numeroase productii ale Companiei australiene de Balet, precum si la Danceworld 301. A studiat actoria la Institutul National de Arte Dramatice.

In televiziune, De Ravin a apărut în serialul marca CBS, The Handler/Omul din umbră, alaturi de Joe Pantoliano. A atras pentru prima data atentia publicului internațional odată cu interpretarea ei din serialul de televiziune Beastmaster: The Legend Continues, pentru Alliance Atlantis și Tribune Entertainment.

În decursul unei luni de la mutarea în Los Angeles din South Melbourne, Australia, unde locuia, Emilie a primit rolul lui Tess Harding din serialul marca WB, Roswell. Curând după aceea, Emilie a jucat în remake-ul produs de MGM/NBC după romanul de groază clasic al lui Stephen King, Carrie.

S-a facut remarcata la Festivalul de la Sundance 2005 cu filmul castigator Brick. In serialul Lost, Emilie joaca rolul lui Claire, o tanara australiana care a nascut pe insula.

In anul 2006, a intrat in topul Hot 100 al revistei Maxim.

De Ravin a fost casatorita cu actorul Josh Janowicz, din 19 iunie 2006 pana in ianuarie 2007. Nunta s-a dorit una intima, asa cum a declarat la acea data de Ravin pentru revista People: „Nu am avut o nunta mare. Nu indragim niciunul dintre noi prea mult fast. Ne-am dorit sa avem alaturi de noi doar prieteni apropiati”. Amandoi au fost la prima casatorie si nu au niciun copil.