Biografie

Erin Karpluk s-a nascut in Jasper, Alberta. E de origine ucraineană, avand o mama care e directorul școlii și un tată care a lucrat pentru calea ferata, a studiat teatru la Universitatea din Victoria, unde a primit o diplomă de licență al artelor în teatru în 2000. Si-a început cariera în Vancouver și între 2000 și 2005, ea a apărut în mai mult de o duzină de seriale de televiziune și filme de televiziune înainte de a ateriza in rolul lui Kate în Godiva. Activitatea sa în această perioadă a inclus "Voice of Sylan", în ultimul episod din filmul Dark Angel și filmul "Family Sins".

Ea a jucat în Legenda din Terramare (2004) și a jucat un criminal în serie în Ripper II (2004). Ea a fost, de asemenea, într-o serie de scurtă durată de televiziune din SUA numit Glory Days (2002). Karpluk a câștigat o nominalizare la Leo pentru primul ei sezon de Godiva și o nominalizare la Gemini 2006 pentru cea mai bună performanță de către o actriță într-un Rol Principal. În 2009, ea a câștigat premiul Gemini pentru cea mai bună performanță de către o actriță într-un Rol Principal pentru rolul său din "In mintea Ericai".

De la Godiva, Erin a continuat să lucreze în televiziune și filme de scurt metraj. În 2007, ea a apărut în Bionic Woman, Flash Gordon, și L Word. Ea a avut un rol principal într-un film de televiziune Smokejumpers, in 2008, regizat de John Terlesky.

Karpluk joaca in prezent in seria de televiziune "In mintea Ericai". I-a fost oferit rolul principal al Ericai Strange, atunci când lucra în Los Angeles, la L Word. Karpluk figurează de asemenea pe CW's Life Unexpected ca Alice, managerul statiei radio.