Netflix
×
Utilizator
×
Biografie

Pe numele real Ferrah Leni Fawcett, actrita nascuta pe 2 februarie 1947 in Corpus Christi, Texas, USA este fiica lui James Fawcett si a Paulinei Evans avand si o sora Diane Fawcett Walls (1938 - 2001). Viata ei la Hollywood a fost atat de tumultoasa si plina de suisuri si coborasuri incat se poate scrie o carte despre celebra actrita. Fire atletica a fost incurajata de tatal sau inca de mica sa urmeze o scoala cu un regim strict si sever. A urmat apoi " University of Texas in Austin, specializandu-se in Microbiologie, dar ea intotdeauna si-a dorit sa fie actrita. Frumusetea ei in Campusul scolar era recunoscuta si incurajata de un agent de publicitate si imediat ce s-a mutat la Los Angeles a fost remarcata pentru frumusetea ei blonda, plina de sex-apeal si a inceput sa filmeze in reclame si filme comerciale si chiar in seriale mai mult sau mai putin celebre in roluri episodice.

In 1968 il cunoaste pe actorul Lee Majors ce interpreta un rol deosebit de agreabil publicului in serialul " The big valley" care o ajuta sa promoveze in cariera, primind in 1970 primul rol mai important : Mary Ann Pringle in comedia "Myra Breckinridge "

In 1973, ea si Lee Majors se casatoresc, si timp de multi ani joaca impreuna in serialul/crima " Harry O " care le aduce amandorura succes si notorietate.

Impresionat de frumusetea, naturaletea si farmecul actritei, celebru cineast (regizor, producator) Aaron Spelilling ii ofera rolul : Jill Munroe din celebrul serial "Ingerii lui Charlie" (1976 - 1980) unde alaturi de alte doua mari actrite Kate Jakson si Jaclyn Smith cunoaste celebritatea mondiala. Cu toate ca in decursul anilor s-au perindat in rolurile principale multe alte actrite acest serial a avut si are inca un rating ridicat.

La sfarsitul anului 1979 dupa multe certuri, batai si scandaluri divorteaza de Majors si incepe o legatura amoroasa cu actorul Ryan O'Neal (celebrul Oliver Barrett IV din Love Story), legatura ce dureaza pana in 1997 si cu care are un copil nascut in 1987 Redmond O'Neal, azi actor, scenograf si fotograf celebru dar in prezent arestat pentru posesie si trafic de droguri.

Farrah Fawcett are în palmares șase nominalizări la Globul de Aur și este considerată una dintre cele mai frumoase blonde din istoria Hollywood-ului , o figură reprezentativă a culturii pop și un sex simbol al anilor '70 și '80.

În 1995, actrița a surprins pe toată lumea pozând în revista Playboy, la vârsta de 48 de ani, acea ediție a revistei fiind cea mai vândută din anii '90.

Diagnosticată cu cancer în septembrie 2006, patru luni mai târziu se declară vindecată, dar boala recidivează în luna mai a anului 2007. A apelat la tratamente alternative în Germania, fiind internată, pentru o scurtă perioadă, într-un spital din Los Angeles ca urmare a revenirii după o procedură medicală efectuată în Germania.

Farah Fawcett s-a stins din viață pe 25 iunie 2009.

Actrița a fost recompensată cu o stea pentru activitatea din televiziune, amplasată în partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.