Biografie

Nascut la Constanta din bunici ardeleni de pe linga Salistea Sibiului si Brad-Deva, a fost atras de teatru si film din copilarie. Astfel ca in clasa I s-a inscris la Casa Pionerilor la un Cerc de teatru, devenind nelipsit la toate sarbarile ce se organizau conform traditiilor vremii, recitand poezii sau intrepretand diverse roluri in piesele de teatru pentru copii.

S-a facut de asemenea remarcat inca din anii copilariei printr-un talent exceptional la dans. In anii de liceu a inceput sa frecventeze cu aceeasi ardoare caracteristica, teatrul.

Dupa ce a absolvit Liceul Teoretic, atras de profesia tatalui sau (ofiter de cariera timp de 38 de ani in Marina Comerciala) a experimentat timp de aproape un an viata de marinar stagiar la Constanta, planuind sa dea la Scoala Superioara de Marina. Destinul insa l-a impins spre cariera artistica.

Pentru a scapa de armata a dat admitere la Facultate de Constructii din Bucuresti, a fost admis si a umat cursurile facultatii timp de aproape 2 ani. A reusit astfel sa pacaleasca armata.

Vocatia insa l-a impins pe drumul ei, si a inceput sa se pregateasca in Bucuresti pentru admiterea la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica.

A lucrat si in Teatru Tandarica, pentru ca mai apoi, simtindu-se pregatit a dat admitere la IATC si a reusit. A fost format in teatru de artisti de exceptie ca Leopoldia Balanuta si Alexa Visarion si a absolvit cu succes in anul 1979. A interpretat numerose roluri, atat la teatru (Teatrul Dramatic Constanta, Teatrul Ion Vasilescu, Teatrul Generik Vapeur-Marseille) cat si in filme artistice sau de televiziune, nationale si internationale.