Biografie

Gina L. Gershn, nascuta la 10 iunie 1962, in orasul Los Angeles, California, SUA, este o actrita americana de film si televiziune. Multi o cunoastem din rolurile sale din Cocktail (1988), Showgirls (1995), Bound (1996) si Face/Off (1997).

Este fiica lui Mickey Nee Koppel, un designer de interior, si a lui Stan Gershon, care lucra in import/export si vanzari. Gershon are un frate, Dan, si o sora, Tracy. E a invatat la Beverly Hills High School cu Lenny Kravitz. Dupa liceu, Gershon s-a mutat la Boston, unde a urmat cursurile Emerson College.

In 2008, intr-un articol din Vanity Fair se spunea ca ea are legaturi romantice cu fostul presedinte Bill Clinton. Intr-o emisiune din U.S., Live with Regis and Kelly, pe 9 iunie, ea a spus: "Este o mare nebunie, o scandaloasa minciuna... l-am intalnit de trei ori la niste evenimente. Este deranjat de aceste minciuni. M-am simtit ca ar trebui sa ma ridic si sa spun adevarul."

Gershon s-a mutat la New York din Boston pentru a participa la New York University, unde a studiat drama si psihologia copilului. Ea de asemenea, a participat Cercul in Professional Theater School in New York, unde lucra cu David Mamet si Harold Guskin.

Primul sau rol a fost in Camille and The Substance of Fire. A avut un rol important in Cars 1984, alaturi de Andy Warhol. Pauza pana in 1986, apoi a revenit in Cocteil, cu Tom Cruise. Gershon de asemenea, a lucrat la Tv, cu un rol recurent in Melrose Place.

In 1996 ea a jucat Corky, care se amesteca intr-o aventura lesbiana cu Jennifer Tilly. In anul urmator, a jucat cu John Travolta si Nicolas Cage in Face/Off.

Ea a fost pe locul #51 in lista Maxim Hot 100 women of 2004.

La televiziune, joaca in serialul Ugly Betty.

Ea si fratele ei Dan sunt autori de carti pentru copii, cum ar fi Camp Creepy Time.