Biografie

De o irezistibila stralucire "de substanta" actrita s-a nascut in Washington pe 21 noiembrie 1945. Tatal sau Rut Hawn ( Edward Rutledge Hawn), este descendent al lui Edward Rutledge, care de tanar a semnat Declaration of Independence in 1776. A urmat cursurile la Montgomery Blair High School in Silver Spring, Maryland si a absolvit facultatea in 2002 la American University.

In Ianuarie 1985 pozeaza goala la varsta de 39 de ani in Playboy. Casatorita si divortata de 2 ori, traieste o frumoasa relatie de dragoste de aproximativ 25 de ani cu celebrul actor Kurt Russell si este mama a trei copii: Oliver Hudsonr, Kate Hudson, aproape la fel de celebra actrita ca mama sa si Wyatt Russell, nascut in 1986, actor si el.

Este totodata bunica lui Ryder Russell Robinson (copilul fiicei sale si a muzicianului Chris Robinson) si a lui Wilder Brooks (copilul fiului sau Oliver si a sotiri acesteia actrita Erinn Bartlett). Frumoasa, feminina a acreditat mitul feminitatii cu mister, o feminitate putin baieteasca dar niciodata lipsita de gratie si atu-urile senzualitatii.Este buna prietena cu o alta celebra actrita: Sally Field.

Actrița a fost recompensată pentru rolurile sale din filme cu steaua numărul 6201 amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.