Biografie

Kim Ha-Neul, născuta pe 21 februarie 1978 in Seul, din Coreea de Sud este un model celebru si actrita. Numele ei "Ha-neul" înseamnă cer în coreeană.Ea si-a inceput cariera ca model pentru compania de îmbrăcăminte STORM.

Cariera de actrita si-a început-o în mod serios cu performanță din 1988. În anul următor, ea va apărea in prima ei drama de televiziune "Happy Together" de la SBS. Până în momentul care prin interpretarea ei din filmul "Ditto" și performanță ei în drama SBS "Piano", Ha-neul a format imaginea unei femei pure, tinere si fragila. Din acel moment, Ha-neul s-a mutat departe de această imagine în primul rând prin asumarea mai multe roluri de comedie, în 2003 in "My Tutor Friend" și in 2004, este "Too Beautiful to Lie" - ambele au fost hituri de box-office.In 2008, Ha-neul a avut mare succes cu drama SBS "On Air".

Ha-neul a făcut apoi o alta mișcare îndrăzneață - de a jucat in primul film ei de acțiune-comedie "My Girlfriend is an Agent" în 2009. Începând din 16 iunie 2009 "My Girlfriend is an Agent" s-a vandut in peste 4 milioane de bilete în Coreea de Sud și a devenit cel mai mare succes al talentatei actrite.