Biografie

Helen Mirren (Illiana Lydia Petrovna Mironova ) s-a nascut la Londra pe 26 iulie 1945. Bunicul sau, Piotr Vasilievich Mironoff , aristrocat rus a venit in Anglia , facand negot cu arme pe timpul Revolutie ruse din 1917si impreuna cu sotia si fiul sau s-au stabilit in Londra. Parintii sai Vasily Mironoff si Kathleen Rogers se cunosc aici si au 3 copii impreuna, pe Helen, Peter Basil Mironoff si Katherine Mironoff.

Traind din 1986 cu T. Hackford se casatoreste cu acesta in 1997. Producatorul, regizorul, scriitorul si chiar actorul Taylor Hackford pleaca impreuna cu aceasta in Los Angeles unde se stabilesc iar Hellen devine si mama vitrega a copiilor sotului ei din casatoria anterioara: Rio Hackford , actor si el si Alexander Hackford.

Detinatoare a 44 de nominalizari la diferite festivaluri cinematografice de prestigiu, a 63 de premii de specialitate si a marelui premiu OSCAR / 2007 pentru interpretarea rolului principal din filmul The Queen.

 Actrița a fost recompensată cu o stea pentru filmele sale, situată în partea de sud, aria 6700, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.