Biografie

Ioana Ginghina s-a nascut 21 Septembrie 1977 in Copsa Mica. Ioana a debutat in televiziune in serialul tv “Numai iubirea” in 2004, unde a interpretat-o pe Ildiko. Un an mai tarziu a jucat in telenovela “Lacrimi de iubire”, iar in 2006 in “Daria, iubirea mea”.

A jucat rolul Zambilei Fieraru in telenovela romaneasca “Inima de tigan” in 2007, in acelasi an a concurat la “Dansez pentru tine”. Pe langa televiziune, Ioana a colaborat si cu Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, in “Boabe de roua pe frunza de Lotus in bataia lunii” regia Gelu Colceag si “Generatia de sacrificiu” regia Dinu Cernescu.

A jucat si in spectacolele “Fericirea trairilor senzuale”, “Pasarea albastra” care a avut succes si in strainatate la diferite festivaluri pentru copii. Alte spectacole in care a jucat au fost “Motanul incaltat”, “Hainele cele noi ale Regelui” unde a fost Marchiza, Soimul in “Pinochio” regia Cornel Todea, spectacol care a fost premiat cu “Cel mai bun spectacol pentru copii” al anului 2003.

Prin U.N.I.T.E.R. a colaborat la proiectul “Clinic - Clown” care se ocupa de terapie prin teatru in spitalele pentru copii imobilizati la pat.