Biografie

JAMIE CAMPBELL BOWER este una dintre cele mai strălucite tinere vedete britanice, cu niște perspective nemaipomenite. În prezent, filmează London Boulevard după un roman cu același nume, scris de Ken Bruen. Această dramă reprezintă debutul regizoral al lui William și spune povestea unui criminal eliberat condiționat, care se implică într-o relație cu o tânără actriță. Jamie va juca rolul băiatului alb, alături de o distribuție remarcabilă care îi include pe Keira Knightley, Colin Farrell și pe Ray Winstone.

Jamie a terminat de curând filmările la Lună Nouă, continuarea francizei cu un succes enorm, Amurg, adaptate după romanele lui Stephanie Meyer. În Lună Nouă, el joacă rolul lui Caius, liderul clanului de vampiri Volturi, alături de o distribuție ce îi include pe Robert Pattinson și Kristen Stewart. Anul următor îl vom putea vedea în rolul lui Gellert Grindelwald în Harry Potter and the Deathly Hallows. Cea de-a șaptea și ultima parte a seriei lui J.K. Rowling continuă călătoria magică a lui Harry Potter și a prietenilor lui la Hogwarts, ducând la mult așteptata înfruntare finală dintre Harry Potter și dușmanul lui, lordul Voldemort. Filmul include o serie de vedete precum Emma Thompson, Jim Broadbent și Michael Gambon.

În ciuda unei cariere relativ scurte, Jamie poate adăuga deja o serie de filme apreciate în palmaresul său. Și-a făcut debutul cinematografic în musicalul gotic Sweeney Todd and the Demon Barber of Fleet Street/ Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din strada Fleet, jucând un rol principal, alături de Johnny Depp, Alan Rickman și Helena Bonham Carter. Filmografia lui mai include filmul lui Guy Richie RocknRolla, cu Gerard Butler și Thandie Newton, precum și Winter in Wartime al lui Martin Koolhoven.

Pe lângă cariera cinematografică, Jamie începe să se facă cunoscut și pe micile ecrane. Va fi văzut în continuare în noua adaptare a serialului de televiziune din 1960 The Prisoner, cu Hayley Atwell și cu Sir Ian McKellen, care urmează să fie lansat în Statele Unite la sfârșitul acestui an, pe AMC. În 2007, a fost foarte apreciat pentru portretizarea lui Douglas în serialul marca BBC The Dinner Party.