Biografie

Specialistul belgian în arte marțiale Jean-Claude van Damme a avut câteva roluri mici înainte de a deveni celebru cu filmul Bloodsport/Sport sângeros. Acesta, realizat cu doar 1,5 milioane dolari și gândit să se lanseze direct pe DVD, a devenit un adevărat hit în 1988, când a fost lansat în cinematografe. Kickboxing, o altă incursiune a lui van Damme în lumea acestui periculos sport asiatic, s-a bucurat și el de succes, iar o scurtă apariție în Cyborg l-a recomandat pentru cel mai celebru film al său de până acum, Soldat Universal.

Dublu Impact și Timecop sunt alte două succese de casă ale actorului, care s-a îngropat ulterior în filme precum Street Fighter, The Quest, Maximum Risk sau Double team. Comparat adesea cu Arnold Schwarzenegger sau Sylvester Stallone, Van Damme s-a aflat de nenumărate ori în topul celor mai sexy actori ai lumii. A fost căsătorit de cinci ori, iar ultimul său proiect este o întoarcere la celebrul său soldat universal, alături de interpretul oponentului său din primul film, Dolph Lundgren.Prima aparitie intr-un film a fost un mic rol in "Missing in Action (1984)", oferit de Chuck Norris. Dar aceasta nu a captat nimanui atentia. Mai apăruse in Breakin, Rue Barbare, Monaco Forever, in 1984. Primul rol important l-a avut in 1985, in filmul No Retreat, No Surrender si atunci si-a schimbat numele in Van Damme.

Primul film din Hong Kong a fost Bloodsport (1988) si l-a adus in atenția intregii lumii.

The Eagle Path este un film scris si produs de Jean-Claude Van Damme.

S-a retras din competițiile sportive in 1982, dar își propusese, în aprilie 2011, un meci tip K1 in Rusia, cu luptatorul thailandez Somluck Kamsing. Lupta nu a mai avut loc, cei doi fiind amici, iar vârsta și câteva probleme de sănătate ale lui, nefiind neglijate.

În 2016 a jucat într-un remake al celebrului Kickboxer, el fiind maestrul (Durand), de această dată.

Este la a 5-a casatorie si are 3 copii. Cu soția actuala, Gladys Portugues, a mai fost casatorit o data si s-au despărțit.