Biografie
Si-a inceput cariera in Anglia, in teatru, la Bristol Old Vic, apoi a debutat la Londra in “Godspell”, cu rolul Sf. Ioan Botezatorul. Cariera sa in West End si Stratford Upon Avon a culminat cu rolul “Richard al II-lea”, pentru The Royal Shakespeare Company. Si-a facut debutul pe Broadway cu productia lui Tom Stoppard “The Real Thing”, unde a jucat alaturi de Glenn Close, rol pentru care a obtinut Premiul Drama League si Premiul Tony pentru "Cel mai bun actor".

Irons a jucat multe roluri pentru televiziune, cele mai remarcabile fiind in “Love for Lydia” si Christopher Hampton - “Tales from Hollywood.” Rolul sau din “Brideshead Revisited” i-a adus succes si faima mondiala, precum si nominalizari la Premiul Emmy®, Premiul British Academy si Globul de Aur pentru "Cel mai bun actor".

In 1996 a regizat si jucat alaturi de sotia sa, actrita Sinead Cusack, in “Mirad, A Boy from Bosnia,” un film realizat de Channel 4 Television despre refugiati, dupa un scenariu de Ad De Bont. Pe marele ecran a jucat in filme precum Jerzy Skolimowski - “Moonlighting,” Harold Pinter - “Betrayal,” Volker Schlondorff - “Swann in Love” si “The Mission”, cu Robert DeNiro. Irons a jucat alaturi de Meryl Streep in “The French Lieutenant’s Woman” (Iubita locotenentului francez), pentru care a primit Premiul Variety Club pentru "Cel mai bun actor" si o nominalizare la Premiile BAFTA; alaturi de fiul sau Sam a jucat in filmul lui Roald Dahl - “Danny, Champion of the World.” Rolul din filmul lui David Cronenberg “Dead Ringers” i-a adus premiul pentru "Cel mai bun actor" din partea New York Film Critics Circle si un premiu Genie.

Irons a jucat din nou alaturi de Glenn Close in filmul bazat pe rejudecarea lui Claus von Bulow, “Reversal of Fortune.” Pentru acest rol, Irons a primit in 1990 Premiul Oscar si Globul de Aur pentru "Cel mai bun actor". Irons a mai jucat in filme precum: Steven Soderbergh - “Kafka,” David Cronenberg - “M. Butterfly” si Bille August - “The House Of The Spirits”, din nou cu Streep si Close. In 1994, Irons a creat vocea lui Scar pentru productia Disney “The Lion King.”

A urmat filmul de actiune “Die Hard With A Vengeance”, unde a jucat alaturi de Bruce Willis, apoi filmul lui Bernardo Bertolucci “Stealing Beauty”, avand-o ca partenera pe Liv Tyler. Printre cele mai recente filme ale lui Irons se numara: Wayne Wang - “Chinese Box” si “Man In The Iron Mask” (Omul cu masca de fier), unde a jucat alaturi de Gerard Depardieu, Leonardo DiCaprio, si John Malkovich. A primit rolul lui Humbert Humbert in controversatul film al lui Adrian Lyne “Lolita.” Irons a lucrat la patru filme in 2001: “And Now…Ladies and Gentleman”, in regia lui Claude Lelouch, “The Time Machine”, inspirat dupa romanul lui H.G. Wells, “Callas Forever”, in regia lui Franco Zeffirelli si “Last Call”, o productie Showtime Original Picture, in regia lui Henry Bromell, film in care a aparut alaturi de Neve Campbell.

In 2003, Jeremy Irons a debutat in productia Operei din New York City, Stephen Sondheim - “A Little Night Music”, in rolul lui Frederik, in regia lui Scott Ellis. A mai jucat in filmul lui Istan Szabo “Being Julia.” La sfarsitul lui 2004 Irons a jucat rolul lui Antonio in productia lui Michael Radford a piesei lui Shakespeare “Negutatorul din Venetia,” avandu-l ca partener pe Al Pacino.