Biografie

Jesse Plemons(născut la 2 aprilie 1988) este un actor american. El este cunoscut pentru rolul Landry Clarke în Friday Night Lights și Todd Alquist în sezonul final din Breaking Bad. Plemons s-a născut în Dallas, Texas si a crescut in Mart, Texas. În 2007 a absolvit Texas Tech University Independent School District, un program de învățământ la distanță.

Dupa ce a aparut in filmele Varsity Blues(1999) și All the Pretty Horses(2000) și a fost guest-star in Walker, Texas Ranger și Sabrina, the Teenage Witch, primul sau rol important a fost in filmul Like Mike(2002). Mai târziu a continuat să apară in Children on Their Birthdays și When Zachary Beaver Came To Town, fiind din nou guest-star in serialele Judging Amy, Den Lyon, CSI: Crime Scene Investigation și Grey's Anatomy între 2003 și 2006.

În 2006, Plemons s-a alaturat trustului de televiziune NBC in serialul Friday Night Lights, detaliind evenimentele ficționale traite de o echipa de fotbal în Dillon, Texas. În 2012, Plemons s-a reunit cu Kitsch și creatorul Friday Night Lights, Peter Berg în filmul Battleship. Din 2012 pana in 2013, Plemons l-a interpretat pe Todd Alquist in sezonul final al serialul AMC Breaking Bad.