Biografie

Kinnaman s-a nascut în Stockholm, Suedia. Mama lui, Bitte este suedeza, si tatal sau, Steve Kinnaman (initial David Kinnaman) este american si a plecat în SUA în timpul razboiului din Vietnam. El are cetatenie suedeza si americana. Kinnaman are cinci surori, dintre care una este Melinda Kinnaman, actrita suedeza.

Istoria lui Kinnaman in cariera de actor a inceput in 2002. El a facut un progres istoric în 2009 cu filmul ''Am skuggan värmen AV'', iar succesul sau a continuat cu un rol în sase filme de Johan Falk.

A jucat in filmul ''Easy Money'' care a avut premiera in ianuarie 2010, cu care a intrat in atentia celor din Suedia si restul lumii. Cautand sa isi extinda cariera de actor acesta angajeaza un agent care l-a reprezenat si pe Johnny Depp. In primavara lui 2010 isi face debutul in istoria internationala a filmului în thriller-ul Darkest Hour, care s-a filmat la Moscova, în iunie 2010 si a fost lansat în decembrie 2011. Începând din aprilie 2011, Kinnaman a jucat rolul detectivului Stephen Holder în seria de televiziune AMC The Killing.

El este cel mai bine cunoscut pentru rolul principal în filmul apreciat de critica ''Easy Money'', precum si pentru rolul lui Frank Wagner în seria de film Johan Falk, un rol care i-a adus o nominalizare la Premiul Guldbagge în categoria "Cel mai bun actor in rol secundar".

Kinnaman a fost unul dintre concurentii pentru rolurile principale din Thor si Mad Max 4.

Actorul spune ca inca e tanar si cauta ceva interesant, chiar cu riscul de a esua.