Biografie

Remarcabila carierã a lui Julie Andrews, una dintre cele mai talentate si mai îndrãgite staruri de la Broadway si Hollywood, în film, teatru, televiziune si muzicã se întinde pe durata mai multor decade cu numeroase onoruri pentru munca sa. „Printesa îndãrãtnicã" marcheazã prima sa aparitie într-un film Walt Disney de când si-a fãcut debutul în film cu „Mary Popins", pentru care a câstigat premiul Academiei pentru cea mai bunã actritã, cât si onoruri de la Academia Britanicã si de la Criticii de Film de la New York. Andrews a primit a doua nominalizare la premiul Academiei pentru rolul Maria din versiunea pentru arile ecrane a piesei de succes „The Sound of Music" a lui Rodgers & Hammerstein. A treia nominalizate la premiul Academiei a fost pentru interpretarea sa din filmul muzical „Victor/Victoria", pentru care a mai câstigat si premiul Globul de Aur.

Printre alte activitãti caritabile si filantropice se numãrã si rolul pe care îl joacã ca Ambsador al Natiunilor Unite Goodwill la UNIFEM (United Nations Developement Found for Women).

Actrița a primit o stea pentru activitatea sa din filme, situată în partea de nord, aria 6900, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.