Biografie

Justin Jake Long se naste in Fairfield, Connecticut pe data de 2 iunie 1978. Justin a urmat cursurile la scoala Fairfield College Preparatory School(scoala de profil religie) unde a primit titulatura fictiva:Most Likely Not To Be Seen in Class,o expresie care se poate traduce ca fiind elevul cel mai greu intalnit in sala de curs. Urmeaza apoi Vassar College unde intra intr-un grup de comedie -Laughingstock- unde va intepreta cateva piese din care amintim Butterflies are Free. Prestatia sa nu va trece cu vederea,criticile fiind favorabile.

A lucrat ca instructor consilier pt copii din grupul de comedie de la Sacred Heart University din orasul sau natal Fairfield. In 1999 primeste primul sau rol intr-o productie cinematografica, Galaxy Guest.

Primeste primul sau rol intr-un serial de televiziune, Ed, unde il va interpreta pe adolescentul nesigur pe el. In 2001 va aparea Jeepers Creepers, un horror cu un succes neasteptat de mare. Filmul ii aduce un plus carierei lui Justin. Va interpreta alaturi de Britney Spears in Crossroads (2002) iar in 2004 prestatia din Dodgeball ii va aduce o nominalizare MTV Movie Award.

Filmografia sa cuprinde peste 25 de filme de mare succes de casa si obtine numeroase colaborari in filmele sale cu Ben Stiller (Dodgeball), Vince Vaughn, Lindsay Lohan (Herbie), Jennifer Aniston (The Break Up, film ce a aut premiera de ziua lui), Luke Wilson (Idiocracy), Bruce Willis (Die Hard 4). Va avea si diferite aparitii tv in seriale de mare succes: Campus Ladies (2006), King of the Hill (2006) si That 70's Show (2006).