Biografie

Justin Timberlake s-a nascut pe data de 31 ianuarie 1981 in Memphis, Tennessee. Parintii lui sunt Lynn Harless si Randy Timberlake. La varsta de 11 ani a aparut in show-ul Star Search si in ciuda faptului ca nu a castigat, Justin nu s-a descurajat. A participat apoi la The Mickey Mouse Club (o serie de televiziune produsa de Walt Disney Productions), in care au aparut, de asemenea, Britney Spears, Ryan Gosling, Keri Russell, Christina Aguilera si J.C. Chasez, cel care avea sa-I fie mai tarziu coleg de trupa.

La 14 ani, Justin Timberlake a devenit membrul formatiei *NSYNC. In 1998 grupul a lansat albumul de debut, care a primit numele trupei – NSYNC. Trupa a avut mare succes, castigand o baza imensa de fani. La inceputul anului 2002, Justin a inceput sa compuna cantece pentru primul sau album solo. Tot in aceasta perioada s-a despartit si de iubita sa Britney Spears. Au existat zvonuri conform carora relatia dintre cei doi s-a incheiat din cauza ca Britney l-ar fi inselat pe Justin cu coregraful Wade Robson.

Lansarea albumului de debut in cariera solo, intitulat Justified, a avut loc in noiembrie 2002. Printre melodiile de pe acest material se numara: Like I Love You, Cry Me A River si Rock Your Body.

Debutul cinematorgrafic s-a produs in 2004 in filmul "Edison Force". A mai aparut in "Alpha Dog", "Black Snake Moan", "Southland Tales". In 2008 si-a reluat cariera in cinematografie, aparand in filmul "The Guru Love" (produs de Mike Myers) si drama "The Open Road".