Biografie

Karen Blanche Ziegler s-a născut pe data de 1 iulie 1939 în Park Ridge, Illinois, SUA și este o cântăreață, compozitoare, scenaristă și actrită americană. Părinții ei se numesc Elsie Mary și Norman Arthur Ziegler. Mai are o soră actriță, Gail Brown.

Karen are descendenți nemți, cehi și norvegieni. Ea a studiat la Universitatea Northwestern din Evaston, Illinois, timp de doi ani, apoi s-a mutat în New York, la început lucrând că și chelneriță în paralel cu studiul dramaturgiei, pentru ca mai apoi să prindă numeroase apariții pe Broadway.

Karen și-a început cariera cinematografică în anul 1959 cu o scurtă apariție în "The Prime Time", în sezonul al zecea al serialului, iar apoi a început să prindă roluri în filme precum "Big Boy" (1966) sau "Easy Rider" (1969). În 1970 Karen a reușit să prindă un rol bun în filmul "Five Easy Pieces", unde a interpretat-o pe prietena starului Jack Nicholson. Apogeul carierei sale este atins în anul 1975, când primește Globul de Aur pentru rolul interpretat în filmul "The Great Gatsby", rol cu care a reușit să primească și o nominalizare la Premiile Oscar.

Karen a fost căsătorită de patru ori, prima oară cu Chales Black, din 1955 până în 1962, apoi cu Robert Burton, din 1973 până în 1974, iar după aceea cu scenaristul L.M. Kit Carson, între 1975-1987, casatorie din care a rezultat un fiu, actorul Hunter Carson, iar în cele din urmă cu Stephen Eckelberry, din 1987 până în prezent, alături de care are o fiică adoptată, Celine.