Biografie

Lauren Keyana „Keke” Palmer, născută pe 26 August 1993, este o tânără actriță americană și cântăreață, care a impresionat prin prestația din filmul „Akeelah and the Bee” (2006). Acum este unul din personajele principale din emisiunea True Jackson, VP de pe televiziunea Nickelodon.

Keke s-a născut în Harvey, Illinois. Tatăl său, Larry, lucrează pentru o companie care produce poliuretan, iar mama ei, Sharon, e profesoară de liceu și lucrează cu tineri cu dizabilități mintale. Keke a participat la o audiție pentru producția The Lion King, adaptată pentru scenă, la vârsta de nouă ani. Cu toate că nu a primit rolul, familia ei s-a mutat în Los Angeles în 2004 pentru că ea să poată să-și urmeze cariera de actriță.

Deasemenea Keke are și o carieră de cântăreață. Ea a participat la American Juniors and American Idols din 2003, însă emisiunea s-a anulat înainte ca ea să-și facă apariția, dar Keke a semnat un contract de înregistrări cu Atlantic Records. Singelul ei de debut „All My Girlz” se afla pe coloana sonoră a filmului „Akeelah and the Bee”. Pe 18 Noiembrie 2006 a avut o apariție la Home Depot Center din Carson, California pentru emisiunea Save the Music (Battle of the High School Marching Bands) de pe VH1, acesta fiind debutul ei în fața a mii de oameni pe un stadion. Pe lângă asta ca parte a contractului cu Disney, Keke a cântat și melodia „It’s my turn now” și „Jumpin” de pe coloana sonoră a filmului „Jump În!”, în care joacă rolul lui Mary. Melodia „Tonight” a lui Keke e melodia de început de la creditele filmului „Night at the Museum”. Tema muzicală a emisiunii True Jackson, VP este deasemenea interpretată de ea. În 2007 a preînregistrat „True to Your Heart” (din filmul Disney „Mulan”) pentru cd-ul Disneymania 5 și în 2008 melodia „Reflection” (deasemenea din „Mulan”) pentru Disneymania 6.

Albumul sau de debut „So Uncool” s-a lansat pe 18 Septembrie 2007 la Atlantic Records. Melodia „Bottoms Up” de pe acest album a apărut pe coloana sonoră a filmului „Make it Happen”.

Recent a semnat un contract de înregistrare cu Interscope Records și lucrează la un nou album ce va fi terminat în primăvara lui 2010. Primul său single de pe album, „Super Jerkin’”, a ajuns de curând pe radio. Keke a organizat și un concurs pentru a găsi pe cineva care poate face coregrafia singele-ului. Câștigătorii concursului, au dansat cu ea într-un videoclip ce a apărut exclusiv pe youtube. Recent a lansat un clip pentru melodia să „Biology” pe pagina ei de MySpace, dar a fost repede scos și înlocuit cu o melodie ce se numește „Facebook Stalker”.

A cântat în premieră melodia ei „Top of the World” în timplu paradei anuale Macy de Ziua Recunoștinței. În Iulie 2009 și-a lansat o linie vestimentară la Wal-Mart inspirată de emisiunea ei True Jackson, VP. Aceasta conține bluze, rochii moderne, topuri tricotate, tricouri, jambiere și altele la prețuri mai mici de 14 dolari.

În 2007 Keke a câștigat un premiu NAACP (Outstanding Actress în a Motion Picture) pentru rolul ei din „Akeelah and the Bee”. Deasemenea a mai câștigat și un premiu ShoWest. (Rising Star of the Year). Keke e încă adolescentă și mai are multe de arătat, dar nimeni nu poate spune că nu are un debut fantastic.