Biografie

Nascuta si crescuta in Chessington, tatal ei a lucrat in politie si mama ei a fost o secretara cu jumatate de norma la spitalul Kingston. Ea a urmat cursurile scolii Tolworth Girls School, unde a devenit interesata de teatru, neputand urma cursurile unei scoli de profil din motive financiare.

A fost inspirata sa devina actrita dupa ce a vazut The Resistible Rise of Arturo Ui. Initial a castigat auditia pentru Prime Suspect, pe cand avea doar 17 ani. Sase ani mai tarziu Reilly a colaborat inca o data cu Hellen Mirren in Last Orders.

Cand cele doua s-au reintalnit, Mirren i-a zis lui Reilly: "O, stiam ca te voi revedea!"

Publicatia The Times a numit-o "Viagra teatrala" datorita consimtamantului ei de a aparea nud in cateva roluri.Ea i-a spus unui jurnalist ca dupa ce mama ei a vazut-o in Blasted a intrebat-o:"De ce nu poti doar sa porti o rochie draguta si sa fii simpatica?"

In 2005 a avut o serie de roluri mici dar notabile in Mrs. Henderson Presents si Pride & Prejudice.Primul ei rol principal a fost cel din filmul horror "Eden Lake".

2009 a fost un an plin pentru ea,luand parte la 3 filme importante:Sherlock Holmes,cu Robert Downey Jr ca protagonist,Triage,cu Colin Farrell ca protagonist si Me and Orson Welles.

Performanta ei din After Miss Julie a transformat-o intr-o stea a teatrului englez si i-a adus o nominalizare pentru un premiu Laurence Olivier pentru cea mai buna actrita. La 26 de ani era cea mai tanara persoana ce fusese nominalizata pentru acest premiu. A castigat Best Newcomer Award la festivalul de film de la la Cannes pentru rolul Wendy din Les Poupées Russes.

In 2008 a anuntat ca s-a logodit cu actorul israelian Jonah Lotan. Reilly calatoreste cand nu munceste si tine la viata ei privata. Fratele ei, Neil, este golfer profesionist.