Biografie

Kevin Michael Richardson s-a nascut pe 25 octombrie 1964 in Bronx, New York. Este un actor clasic ce s-a antrenat din copilarie fiind primul care s-a remarcat din cei 8 liceeni selectati pentru programul Fundatia Nationala a Artelor in 1982. In urma acestei selectii a obtinut o bursa la Syracuse University si un spot regizat de stimatul John Houseman la PBS (Public Broadcasting Service).

Richardson a primit in special roluri de personaje negative datorita vocii sale joase. I-a reprezentat pe: Capitanul Gantu in "Lilo & Stitch", Goro in "Mortal Kombat", a doua voce a lui Skulker in "Danny Phantom", Sarevok in seria "Baldur's Gate", Jolee Bindo in "Star Wars: Knights of the Old Republic", Crunch Bandicoot in doua din jocurile Crash Bandicoot, Tartarus in "Halo 2", The Joker in "The Batman", Antauri in "Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!", Openly Gator din "Queer Duck", si Barney Rubble din seriile animate moderne The Flintstones, Maurice the Aye-Aye in "The Penguins of Madagascar".

Deseori primeste roluri satirice la adresa lui Bill Cosby, ca de exemplu in "Family Guy" ( vocea lui Jerome in episodul 7, sezonul 8 ) si in " The Boondocks ". Acum este vocea lui Cleaveland Brown Jr. in " The Cleaveland Show ".

Richardson s-a casatorit in mai 2006, iar el si sotia sa, Monica, traiesc in prezent in Los Angeles impreuna cu cei doi fii ai sai, Anthony si Michael, dintr-o alta casatorie.