Biografie

Kristen Anne Bell s-a născut la data de 18 Iulie 1980 și este o actriță americană. A câștigat un premiu Satellite și un premiu Saturn; a fost nominalizată la premiile Asociației Criticilor de Televiziune, precum și la Teen Choice Awards. A deținut rolul principal în Pulse, un remake după un film horror japonez. În anul 2007, s-a alăturat distribuției serialului Heroes, interpretând personajul Elle Bishop, care putea să controleze electricitatea. A jucat, de asemenea, rolul principal în comediile de succes Forgetting Sarah Marshall (Înșelat de Sarah Marshall) și When in Rome (Amor la Roma).

Bell s-a născut și a copilărit în Huntington Woods, Michigan, o suburbie a orașului Detroit. Este fiica lui Tom Bell, directorul departamentului de știri de la o televiziune, și a lui Lorelei "Lori" Bell, asistenta medicală. Ambii părinți au origini din partea nordică a Europei. Părinții ei au divorțat pe când ea avea doi ani. Are două surori vitrege, Sara și Jody, ca urmare a celei de-a doua căsnicii a tatălui ei. Bell suferă de așa-numitul "ochi leneș" (ambliopie) care îi afectează ochiul drept. A moștenit această boală de la mama ei, care își corectase acest defect pe când era mică. Și-a poreclit ochiul drept "Wonky".

Bell a urmat Liceul Catolic Shrine, situat în apropierea orașului Royal Oak, fiind membră a cluburilor de teatru și de muzică ale școlii. La scurt timp după ce a absolvit liceul, Bell s-a mutat în New York și a urmat cursurile Școlii de Artă Tisch din cadrul Universității New York, specializându-se în teatru muzical. În anul 2001, în ultimul an de facultate, a abandonat, deși mai avea nevoie doar de câteva credite, pentru a juca în musicalul de pe Broadway, The Adeventures of Tom Sawyer (Aventurile lui Tom Sawyer). În 2007, s-a alăturat echipei de la Gossip Girl (Gossip Girl: Intrigi la New York). Deși fața ei nu a apărut pe micul ecran în cadrul serialului, Kristen joacă un ro important - ea este vocea fetei cu bârfele, ea este faimoasa și căutata Gossip Girl.

În anul 2007, Bell s-a despărțit de logodnicul său, Kevin Mann, cu care avea o relație de cinci ani. În prezent are o relație cu actorul Dax Shepard, care face parte din distribuția filmului When in Rome. Fiind originară din Michigan, este o fană înfocată a echipei de hochei Detroit Red Wings.