Biografie

Marcia Anne Cross (nascuta pe 25 martie, 1962) este o actrita americana nominalizata la premiile Emmy si premiile Golden Globe. Este cunoscuta pentru rolul sau din serialul "Melrose Place", dar si pentru rolul din serialul de succes "Neveste Disperate" in care intrepreteaza rolul lui Bree Hodge.

Primul rol in televiziune a fost in The Edge of Night. A parasit New York pentru a-si incerca norocul in Los Angeles, si a ajuns sa joace in roluri principale in The Last Days of Frank and Jessie James, alaturi de Johnny Cash si Kris Kristofferson. Pentru rolul din Melrose Place Marcia a fost angajata initial numai pentru un episod insa producatorii au fost atat de impresionati incat i-au cerut sa mai apare in serial.

Pe langa o cariera de success Marcia si-a continuat educatia. A absolvit un master in Psihologie. Acum este stabilita in Los Angeles.

La inceputul anului 2005, site-urile de internet dar si tabloidele vuiau de zvonuri cum ca Marcia ar fi lesbiana, fiind de mult timp intr-o relatie cu o femeie. Marcia Cross a negat zvonurile, dar a declarat ca sprijina comunitatea gay. In luna august a anului 2005, s-a scris in revista Us Weekly ca actrita a acceptat cererea in casatorie a lui Tom Mahoney (nascut in 1958), un agent de bursa cu care fusese intr-o relatie de sase luni. Cuplul s-a casatorit pe 24 iunie, 2006 in fata a 200 de oaspeti in San Gabriel, California. "A fost o ceremonie foarte frumoasa. Sunt foarte fericiti" a declarat un reprezentant al revistei "People".

Marcia Cross a fost nominalizata in 2005 pentru Globul de Aur cat si pentru Premiile Emmy la categoria cea mai buna actrita intr-un serial de comedie. Inainte de Desperate Housewives, Cross a jucat rolul Dr. Linda Abbott in serialul WB's, Everwood. Este binecunoscuta si din rolul Dr. Kimberly Shaw dintr-un alt serial, Melrose Place.

Pe 6 septembrie, 2006, Marcia a anuntat ca este insarcinata cu gemeni si ca urmeaza sa nasca in aprilie 2007.

Pe 11 ianuarie, 2007 Cross a fost nevoita sa stea in pat pana avea sa nasca pentru a nu risca sa piarda sarcina. Marcia nu a dorit sa nu mai lucreze, astfel aducand toata echipa si colegii de platou ai serialului "Neveste Disperate" in casa ei, filmand cateva scene chiar in dormitorul ei. Dormitorul Marciei a fost decorat si vopsit intocmai ca cel al personajului Bree.

Dupa ce a nascut, Marcia a recunoscut ca a recurs la fertilizarea in vitro imediat dupa ce s-a casatorit. Cele doua fete au fost botezate la Biserica Episcopala Trinity.