Biografie

Site-ul oficial al actritei: http://mariadinulescu.com/

Cu săptămâni înainte de a absolvi UNATC-ul, în 2003, numele Mariei Dinulescu era pe buzele tuturor după ce scurtmetrajul Trafic, regizat de Cătălin Mitulescu, a câștigat Palme d'Or-ul la festivalul de film de la Cannes. După un alt scurtmetraj cunoscut, Poveste de la scara C, unde și-a interpretat rolul cu o dezinvoltură ce va deveni un adevărat trademark al actriței, Dinulescu se întoarce la Cannes cu mega-succesul California Dreamin', filmul neterminat al regretatului Cristian Nemescu. În ciuda montajului nefinalizat, California Dreamin' câștigă premiul secțiunii Un certain regard și începe un periplu festivalier mondial. Roluri în telenovele, dar și în mai bine de 30 de lungmetraje, scurtmetraje, videoclipuri și reclame i-au consolidat cariera și au transformat-o într-una dintre cele mai apreciate și prezente actrițe tinere ale României.

Maria Dinulescu s-a nascut la Ploiesti, pe 2 mai 1981. A absolvit Scoala Generala nr. 1 - Valenii de Munte, Colegiul National "Nicolae Iorga" - Valenii de Munte (1995-1999), Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" - Bucuresti (sectia Actorie Teatru si Film) - 1999-2003.

Printre cartile sale preferate se numara si "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt. Ii place astronomia si fizica cuantica, teatrul dans si dansurile de societate. A jucat in numeroase filme de scurt metraj, in care a avut rolul principal, a avut si colaborari voci desene animate pentru postul Fox Kids.