Biografie

S-a nascut la Turda, pe 20 decembrie 1957.
A absolvit Academia de Teatru si Film, București, promoția 1982.
Cateva roluri in teatru: Amphitrion – în ,,Amphtrion’’ – de P. Haks, Victor – în ,,Victor sau copiii la putere’’ – de R. Vitrac, Platonov – în ,,Platonov’’ – de A.P. Cehov, Chiril – în ,,Ivona principesa Burgundiei’’ – de Vitold Gombrowicz, Farfuridi – în ,,O scrisoare pierdută’’ – de I.L. Caragiale, Bufonul – în ,,Regele Lear’’ – de William Shakespeare, Petruchio – în ,,Îmblânzirea scorpiei’’- de William Shakespeare, si altele. Cateva roluri in filme: Andrei – în ,,Buletin de Busurești’’, Sergiu – în ,,Păstrează-mă doar pentru tine’’, Matei – în ,,Cenușa păsării din vis’’, Dinu – în ,,Pasaj’, tatal Irinei in ,,Luna verde’’.
A realizat emisiuni la TVR si celebra emisiune ,,Magicianul” devenita mai tarziu ,,Abracadabra’’.
Premii care i-au fost decernate:
- Premiul pentru cel mai bun actor de comedie pentru rolul Lysander din ,,Visul unei nopți de vară’’, W. Shakespeare, la Festivalul Național de Teatru ,,I.L. Caragiale;”
- Premiul pentru cel mai bun actor al anului pentru rolul Benedict din ,,Mult zgomot pentru nimic’’de W. Shakespeare, rolul Farfuridi din ,,Scrisoarea pierdută’’, dupa I. L. Caragiale și rolul Ludovic Delfinul din ,,Regele Ioan’’ de W. Shakespeare la ATM – UNITER.
- Premiul Special al Juriului pentru ,,Jurnalul unui nebun’’ de Gogol la Festivalul Tânărului Actor de la Costinești.
In prezent este actor la Teatrul Bulandra din Bucuresti.
A creat Teatrul Național pentru Copii.
Este lector la Universitatea din Sibiu.