Biografie

Avand descedenti de origine romano-maghiara din partea tatalui, pe care nu l-a cunoscut, si de origine mexicana din partea mamei, actrita s-a nascut pe 2 noiembrie 1973 in Chicago/Illinois. A urmat studiile primare in "Naperville North High School" in Naperville/Illinois si apoi colegiul "College of DuPage idn Glen Ellyn" in anii 1990.

Debuteaza cu succes in teatru, este remarcata si i se incredinteaza primul rol in serialul Tv My Guys cu rolul Angela in 1996. Interpreteaza multe roluri episodice in diverse seriale cu succes comercial pana cand i se incredinteaza rolul principal Meriam Al-Khalifa din filmul The Princess & the Marine o drama romantica inspirata dintr-un fapt real care ii aduce notorietatea binemeritata.

Din ce in ce mai cunoscuta din serialele Cold Case, Blind Justice si CSI, interpreta Nadiei Yassir, din serialul 24, Falon are in 2008 deja 3 nominalizari pentru interpretarile ei pline de prestanta, temperament si talent, devine om de afaceri si se implica in multe actiuni umanitare.

Dupa ce in 1995 se casatoreste cu Andrea Sorrentino, casnicie ce dureaza doar trei ani, actrita spune DA pe 13 aprilie 2008 cunoscutului regizor Taron Lexton. A fost condusă la altarul Bisericii Scientologice din Los Angeles, si afirma ca e indragostita foc: “Nu-mi vine sa cred ca am acest barbat pentru tot restul vietii. Suntem extrem de fericiti” (conform People). Petrece luna de miere in Las Vegas si pe 30 septembrie 2008, Marisol Nichols si sotul ei i-au spus bun venit primul lor copil, o fetita, botezata Rain India Lexton.