Biografie

Mia Kirshner s-a nascut in data de 25 ianuarie 1975 in Toronto, Ontario, Canada si are o inaltime de 1.60 m. A interpretat rolul "Sarah Logan" in episodul pilot al show-ului de televiziune "D.C." ce dateaza din anul 2000, insa acest rol a fost ceva mai tarziu redistribuit.

Talentata actrita a crescut in Toronto alaturi de tatal sau, jurnalist si de mama sa, profesoara. Mia este nepoata unor supravietuitori ai teribilului Holocaust. Tatal acesteia, jurnalist pentru Stirile evreilor din Canada s-a nascut in anul 1946 in Germania intr-un lagar. A intalnit-o pe mama Miei in Israel. Aceasta era o refugiata evreica de origine bulgara. Actrita are o sora mai mica. In anul 2002, revista "Stuff" a nominalizat-o ca fiind cea de-a treizeci si opta dintre cele 102 cele mai sexi femei din lume. De asemenea, Mia Kirshner a scris o carte intitulata "I live here" ("Locuiesc aici") despre care actrita spune ca este o scriere de tip documentar sub forma unei calatorii efectuate in scopul intelegerii crizei umane in cele patru colturi ale lumii: rezistenta in cel de-al Doilea Razboi Mondial in Cehia, situatia etnica din Burma, globalizarea in Mexic si SIDA in Malawi.

Mia Kirshner a fost nominalizata in anul 1994 pentru interpretarea din productia "Love and Human remains" (1993) pentru cea mai buna actrita. De asemenea in anul 2002 a fost nominalizata pentru amuzanta productie "Not another teen movie" (2001) alaturi de Beverly Polcyn pentru cel mai bun sarut. Totodata, actrita ne incanta cu un dans exceptional in productia "Exotica" din anul 1994.