Biografie

Mihai Constantin s-a nascut la 30 septembrie 1964. Tatal sau este actorul George Constantin, iar mama, mezzo-soprana Iulia Buciuceanu. De asemenea, este nepotul actritei Tamara Buciuceanu.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică in 1989, la clasa profesoarei Sanda Manu. A debutat pe scena incă din 1985, cu un rol in spectacolul Dimineața pierdută, regizat de Cătălina Buzoianu. După absolvire a jucat pe scena Teatrului Municipal din Ploiești in Woyzeck de G. Buchner, din 1990 joacă pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din capitală. S-a remarcat in spectacole ca A treia țeapă de Marin Sorescu, Hamlet, Regele Lear, Poveste de iarnă de W. Shakespeare, Petru de Vlad Zografi, Black & White de Keith Waterhouse si Willis Hall, Antigona de Sofocle, Trei surori de A. P. Cehov, Mephisto de Horia Garbea, Forma mesei de J. Hrackek, Deșteptarea primăverii de F. Wedekind, Afară, in fața ușii de P. Borghard, etc. A mai jucat la Teatrul Metropolis in Sfârșit de partidă, după Samuel Beckett, in regia lui Alexandru Tocilescu, precum si in Imnul (Ajutorul) de Gyorgy Schwaida. La Teatrul Giulesti a jucat in Să nu-ti faci prăvălie cu scară de Eugen Barbu, la Teatrul Național a jucat in S-a sfârșit cum a-nceput de Sean O'Casey.

In 1987 debuta pe marele ecran. A interpretat rolul lui Ionică din filmul Liceenii, regizat de Nicolae Corjos, a fost Pupăză din Pădureanca, in regia lui Nicolae Margineanu, din nou Ionică in Extemporal la dirigenție, Liceenii rock and roll (1992), Liceenii în alertă (1993). A mai jucat in Niste Baieti Grozavi (Bobină), Flăcari pe comori, Balanța (1992), serialul Tv Călătorie de neuitat (1994), Un été inoubliable (O vară de neuitat) (1994), Kínai védelem (Chinese defence) (1999) - rol: Őrnagy, Canton (2004) - rol: Străinul , Păcatele Evei, serial TV (2005) - rol: Fane Lungu, Si totul era nimic (2006) - rol: Filimon, Amintiri din epoca de aur (2009), Eu când vreau să fluier, fluier (2010) - rol: Directorul Penitenciarului , Portretul luptătorului la tinerețe (2010)- rol: Gheorghe Pintilie, Bibliothèque Pascal (2010), Tatăl fantomă (2010)- rol: Codrescu, Ursul (2011), regia Dan Chisu.

A prezentat alături de actrița Anca Sigărtău emisiuni de divertisment la televiziune, a jucat in spectacole de teatru radiofonic.