Biografie

Actrița Natașa Raab s-a născut în localitatea Huedin din județul Cluj la 15 iulie 1953.
În adolescență cânta jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. A cântat muzică populară la ansamblul Mărțișorul, a studiat canto cu Stela Simonetti și a jucat pe scena Teatrului Național de la Cluj împreună cu actorul George Motoi.
A absolvit liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și I.A.T.C. București, la clasa profesorului Mircea Albulescu, promoția 1988.
Între 1979 și 1988 a fost model la Centrul de Creație UCECOM.
De la absolvire este actriță la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. A colaborat și cu Teatrul Odeon din București.

A jucat în spectacole ca "...Escu" de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Ferma animalelor de George Orwell, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Hamlet de W. Shakespeare, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de George Ciprian, Valsul hazardului de Victor HaTm, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, etc.

A jucat și în filme: Lola - în serialul Lumini și umbre, Ligia - în Adela, regia Mircea Veroiu, Rodica - în Acordați circumstanțe atenuante, regia Lucian Bratu, Maria - în Există joi, regia Adrian Petringenaru, Ana - în Vis de ianuarie, regia M. Oprișescu, Vecina - în Autor necunoscut, regia Dan Pița, Năstăsica - în Martori dispăruți, regia Dan Mironescu, Năstăsica - în Lacrima cerului, regia Adrian Istrătescu, Hellene - în Somnul insulei, regia Mircea Veroiu, Soția ambasadorului american - în Amen, regia Costa Gavras, Hangița Tomii - în Întoarcerea lui Păcală, regia Geo Saizescu, Nina - în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă - în Inimă de țigan și Regina.

A prezentat Festivalul Național Maria Tănase, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chișinău, spectacole, emisiuni de radio și televiziune.
Este conferențiar universitar doctor la Departamentul de artă teatrală din cadrul Facultății de Litere din Craiova, membră al senatului UNITER.