Biografie

Octavia Spencer (născuta la 25 mai 1972) este o actrita americana. Ea est cunoscuta pentru rolul ei pe care l-a interpretat in Ugly Betty ca Constance Grady.

Nascuta in Montgomery, Alabama, ea este al șaselea din cei șapte copii. A studiat la Auburn University și a primit o diplomă de licență în Arte Liberale.

Spencer si-a facut debutul in film cu rolul unei asistente medicale în filmul lui Joel Schumacher, A Time to Kill, bazat pe cartea lui John Grisham. Ea a fost inițial angajata să lucreze la turnare, dar l-a intrebat pe Schumacher dacă ar putea participa la auditie pentru un mic rol in film. Alte filme ale sale sunt: Never Been Kissed, Big Momma's House, Bad Santa, Spider-Man, Coach Carter, Win a Date with Tad Hamilton! and Pretty Ugly People.

Ea a aparut intr-o multitudine de seriale de mare succes cum ar fi: Raising the Bar, CSI: Crime Scene Investigation, The Big Bang Theory, Wizards of Waverly Place, NYPD Blue, Grounded for Life, ER, Titus, & Dharma & Greg . Cu toate acestea, ea este cel mai bine cunoscuta pentru rolul Serenity Johnson in Halfway Home, Grady Constance in Ugly Betty si Minnie din The Maid.

În 2003 ea si-a facut debutul in Los Angeles, în Del Shores, alaturi de veterana actrita Beth Grant. Mai târziu în același an ea a jucat alaturi de laureata premiului Emmy Allison Janney.

În 2008, Spencer a avut o apariție scurtă în Seven Pounds in rolul Kate Rosario Dawson, asistenta de ingrijire la domiciliu. Rolul i-a adus multe laude și atenția mass-media.

În aprilie 2009 Entertainment Weekly a anuntat ca Octavia Spencer se afle in primele 25 de actrite Funniest de la Hollywood.

În luna august 2009 Spencer a aparut in filmul lui Rob Zombie, Halloween II. Mai târziu în același an, filmul de scurt metraj al lui Spencer The Captain a fost onorat de CICFF ca finalist pentru râvnitul premiu REEL Poetry Award.

În august 2011 Spencer s-a alaturat lui Viola Davis, Emma Stone și Bryce Dallas Howard în producția DreamWorks The Help, care a prins foarte bine in cinematografele din Stele Unite Ale Americii. Ea a jucat rolul lui Minny Jackson. Filmul a fost regizat de Tate Taylor si produs de Brunson Green, Chris Columbus, Barnathan Michael și Mark Radcliffe. Rolul ei s-a bucurat de aprecierea criticilor, și au început zvonurile pentru nominalizări la diferite premii.

Pentru rolul Minnie din filmul "The Maid" (2011) Octavia a castigat Oscarul pentru cea mai bune actrita in rol secundar, precum si Globul de Aur, BAFTA si Screen Actors Guild Award.